Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
İzmir'de Bütünşehir Yasası'yla birlikte tüzel kişiliği sona eren İl Özel İdaresi'nin taşeron işçileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanlık makamının da bulunduğu hizmet binası önüne stant kurarak Konak Belediyesindeki işlerine geri dönebilmek için imza kampanyası başlattı. 

Konak Meydanı'na, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın fotoğraflarının da yer aldığı "Adaletin bu mu?" ve "Sözünü tut!" yazan pankartlar asan işçiler, başkanın hukukçu kimliğine vurgu yaptı. 

İşçilerden Yener Alabacak, Bütünşehir Yasası'yla birlikte tüzel kişiliği sona eren İl Özel İdaresi'nden, komisyon kararıyla 15 işçi arkadaşıyla birlikte Konak Belediyesi'ne geçirilerek çeşitli birimlerde görevlendirildiklerini hatırlattı.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın seçimlerden önce İl Özel İdaresi işçilerinin mağdur edilmeyeceğine dair söz verdiğini ifade eden Alabacak, iş akitlerinin tek taraflı olarak fesh edildiğini, bu konuda belediye başkanı Pekdaş'ın verdiği sözlerde durmadığını iddia etti.  

Kurumlar arasındaki siyasi çekişmelerin kurbanı olmak istemediklerini dile getiren işçi Aytekin Uğurel ise kendi ekmeklerinin derdin de olduklarını, çare aradıklarını söyledi. 

Uğurel, kendilerine sahip çıkılıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.
Editör: TE Bilişim