Deniz tutkunları bu fuarda buluşacak Deniz tutkunları bu fuarda buluşacak
Üzerinde ilacın miktarını kendisi ayarlayan cihazlar bulunan araçlar sayesinde sinekler hem larva döneminde hem de havada uçarken etkisiz hale getiriliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sınırlarına dahil olan 30 ilçede yıl boyunca sürdürdüğü haşere mücadele çalışmalarına destek olacak 5 yeni ilaçlama makinesi daha aldı. İleri teknolojiye sahip bu araçlar, daha geniş alanlarda etkili olacak. Özellikle yerleşim alanlarının dışındaki yeşil ve sulak alanlar ile kanallarda kullanılacak.

Sinek ve sivrisineklere karşı Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Haşere Mücadele Şefliği ekipleri tarafından İzmir metropol alanda 30 ilçede yürütülen mücadele kapsamında kullanılacak olan 5 yeni makine, hem insektisit (uçkun ilacı), hem de larvasit (larva ilaçlaması) ilaçlaması yapabilecek. Mikrodozajlama özelliği sayesinde ilacın miktarını kendisi ayarlayan soğuk sisleme cihazları, elektrostatik özellikleri sayesinde de sinekleri havada yakalayarak etkisiz hale getiriyor.

ÇEVREYE ZARAR VERMEYEN BİYOLOJİK İLAÇLAR

Büyükşehir Belediyesi’nin biri acil durumlara müdahale etmek üzere olmak üzere toplam 23 ekip ve 300 kişiyle haşere mücadele çalışmalarını yürüttüğünü hatırlatan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı yetkilileri, sivrisinekle mücadelede en önemli faktörün sinek larva halindeyken ilaçlama yapmak olduğunu kaydetti. Yetkililer, “Haşere ilaçlamalarımızda doğal dengeyi gözeterek, çevre ve insan sağlığına zararsız biyolojik ürünleri tercih ediyoruz.

İlaçlama programımızı doğaya en az ilaç salacak şekilde, ağırlıklı olarak yani larva ilaçlaması yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl aldığımız 2 adet çok amaçlı ilaçlama makinesine bu yıl 5 adet daha ilave ederek haşere mücadele çalışmalarımıza hız vereceğiz. Bu yeni cihazlar, başlıklı püskürtücüsünün yanısıra tabancasıyla da insanların girmekte zorlandığı alanları da verimli şekilde ilaçlamaya imkan verecek” dedi.

SİNEKLE ETKİN MÜCADELE

Kış ve bahar ayları için potansiyel üreme alanı olarak foseptik, PTT menholü, sulu bodrumlar, kanal kapakları ve ızgaralar, sivrisineklerin üreme ortamı oluşturabileceği alanları belirleyerek haritalandıran ekipler, kış aylarında sineklerin üreme alanları göz önüne alınarak kapalı ve sulak alanlarda larva mücadelesi yapıyor.

Ekipler, yaz aylarında artan sıcaklarla birlikte ise haşere mücadele çalışmalarını açık alanlarda gerçekleştiriyor.

Editör: TE Bilişim