Başkan Cemil Tugay'dan Şehir Hastanesi eleştirisi Başkan Cemil Tugay'dan Şehir Hastanesi eleştirisi
Şehit aileleri ve gazi derneklerinin temsilcilerini İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ağırladı. Ziyarete İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yavuz Alphan, Türkiye Harp Malulleri, Gazi, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ayten Sarıca, Tüm Emniyet Teşkilatı Mensupları Derneği Başkanı Nihat Gün, Şehit Polis Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Saadet Öner, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı Şehit Gazi Şube Müdürü Albay Ali Cengiz Taş katıldı. Ziyaretçiler adına düşüncelerini dile getiren İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yavuz Alphan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun şehit aileleri ve gazilere gösterdiği ilgi ve yakınlıktan sonsuz mutluluk duyduklarını söyledi. Alphan, belediyelerden şehit ailelerinin çocuklarının işe alınmasını ve isimlerinin parklara verilerek ölümsüzleştirilmesini istedi.
Türkiye Harp Malulleri, Gazi, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ayten Sarıca, şehit ve gaziler açısından devlet tarafından yapılan ayrıcalıkları gündeme getirerek, bu farklılıkların devlet tarafından ortadan kaldırılmasını istedi. Diğer dernek başkanları da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman kendilerine destek olduğunu ve moral verdiğini dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ise şehit aileleri ve gazilerin her zaman yanında olduklarını belirterek şunları söyledi:
“Bu ülkede bugün bağımsızlığımızı sürdürüyorsak, bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Bizim millet olarak hem inancımızda hem devlet geleneğimizde şehitliğin ayrı bir yeri var. Şehitlerimiz ve gazilerimiz için ne yapsak yeterli olmayacaktır. Sizlerle her zaman gurur duyuyoruz. Millet olarak gerekirse son ferdine kadar şehit olmaya hazırız. Umarım ileriki yıllarda yeni şehitlerimizin eklenmediği 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri AnmaGünü’nde bir araya geliriz”
Editör: TE Bilişim