Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak
Toplantının ikinci bölümünde taslak raporda tespit edilen ihtiyaçlar ve potansiyeller doğrultusunda eko - verimlilik konusunda bölgesel eylem planı oluşturmak amacıyla bir çalıştay gerçekleştirildi. Toplantıya, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, TÜBİTAK ve TOBB temsilcileriyle birlikte bölgedeki kamu kurum ve kuruluşlarından, organize sanayi bölgelerinden, sivil toplum kuruluşlarından, çevre danışmanlık firmalarından, bankalardan temsilciler ve akademisyenler de katıldı.
İZKA TÜRKİYE’DE YİNE BİR İLKE İMZA ATARAK EKOVERİMLİLİK PROJESİNİ BAŞLATTI
Toplantının açılışında konuşan İZKA Genel Sekreteri Dr. Ergüder Can, kalkınmada bölgesel yaklaşımların giderek önem kazandığı ve etkin olduğu günümüzde eko-verimlilik konusunun da bölgesel olarak geliştirilerek uygulanabilecek alanlar arasında yer aldığını, bu anlamda İzmir Kalkınma Ajansı’nın ülkemizde yine bir ilke imza atarak bu projeyi başlattığını vurguladı. EBSO Başkan Vekili İbrahim Gökçüoğlu da konuşmasında temiz üretimin önemine dikkat çekerek, İZKA ve TTGV ile birlikte bu projenin ortağı olmaktan mutluluk duyduklarını ve temiz üretim konusunda üstlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Açılış konuşmalarının ardından İZKA Planlama Programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı Sibel Ersin proje kapsamında bu güne kadar yapılan çalışmalarla ilgili olarak özet bilgiler verdi. Çalıştay sonucunda ortaya çıkacak eylem planının hem projenin bundan sonraki aşamalarına ışık tutacağını hem de hazırlık çalışmaları devam eden 2014-2023 dönemi Bölge Planı çalışmalarına girdi sağlayacağını vurguladı. Toplantının sonraki kısımlarında ODTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Göksel Demirer, “Kavramsal Çerçeve ve İzmir Çevresel Durum Değerlendirmesi” başlıklı sunumunu, TTGV Çevre Projeleri Grubu Koordinatörü Ferda Ulutaş ise “Mevzuatın ve Finansal Teşvik Mekanizmalarının Değerlendirilmesi” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi. TTGV Çevre Projeleri Grubu’ndan Merve Böğürcü ve Emrah Alkaya sırasıyla sektörel analiz ve bölgesel kapasite hakkındaki sunumlarını yaptı. Sunumların ardından katılımcılar “Politika ve Stratejiler”, “Finansal Mekanizmalar”, Bilgi Paylaşım Mekanizmaları ve İşbirlikleri”, Kurumsal Kapasite ve Farkındalık” gruplarına ayrılarak eylem planı çalıştayını gerçekleştirdiler.
Editör: TE Bilişim