İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Demirtaş’ın yanı sıra İEÜ Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, rektör yardımcıları, dekanlar ve bölüm başkanlarının katılımıyla 2013 - 2014 Akademik Yılına yönelik girişimler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan Demirtaş, İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın kurduğu İEÜ’nün kar amacı taşımadığını, tek yatırımın yine öğrenciye yapıldığını vurguladı. Başkan Demirtaş, “Mustafa Kemal'in askerlerini yetiştiriyoruz. Tüm hocalarımızın ve çocuklarımızın da anlayışları bu yöndedir. Biz ekonomi alanındaki savaşa Mustafa Kemal'in askerlerini gönderiyoruz” dedi.
Bu yıl İTO üyelerine yüzde 15 indirim uygulayacaklarına da değinen Ekrem Demirtaş , "Bu üniversite İTO Eğitim ve Sağlık Vakfının kurduğu bir üniversite, kar amacı yoktur. Öğrenciden aldığını öğrenciye veren bir anlayışı var. İddialı ama ekonomik eğitim verir. Vakıf üniversiteleri ücret sıralamasına baktığımızda 50 bin liradan başlayan fiyatlar var. Bizim fiyatlarımız 18 bin 750 lira. Bizden daha ekonomik olan 5-6 üniversite vardır” diye konuştu.
YENİ YATIRIMLAR GELİYOR
Üniversitenin gelişme süreci içinde ilave alana ihtiyaç duyacağını, Güzelbahçe'de 191 bin metrekarelik alanın kampüs olması konusunda yasal sürecin sonuçlanmasını beklediklerini kaydeden Demirtaş, gelecekte 600 dönümlük bir kampüs alanı oluşabileceğini belirtti. Başkan Demirtaş, üniversitede bu yıl ilk kez uygulanan sistem dâhilinde bazı bölümlerdeki 3.sınıf öğrencilerinin bir sömestrlerini iş yerinde geçireceğini de bildirdi.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu da, Türkiye'de ilk kez uygulanan esnek eğitim modeli kapsamında, öğrencilerin derslerinin yüzde 60'ını kendi bölümlerinden yüzde 40'ını farklı alanlardan alacağına dikkat çekti. Yeni eğitim sezonunda bin 668 lisans öğrencisi, 300 de meslek yüksekokulu olmak üzere toplam bin 968 öğrencilik kontenjana sahip olduklarını bildiren Prof. Dr. Baltacıoğlu, 9 fakültede 34 lisans programında eğitim verilen üniversitenin Ege Bölgesi'nde vakıf üniversiteleri arasında ilk sırada yer aldığını kaydetti.
İEÜ’nün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının açıkladığı 2012 yılı raporunda “girişimcilik kültürü” kategorisinde Türkiye'de 5'inci sırada bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Baltacıoğlu, şunları söyledi:
“ABD üniversitelerinde uygulanan modelle YÖK'ün sınırlamaları dâhilinde esnek eğitim sistemini Türkiye’de ilk kez üniversitemiz geliştirdi. Yeni eğitim döneminden itibaren öğrenciler, ders yükünün yüzde 60'ını kendi mesleki alanlarından, yüzde 40'ını ise farklı disiplinlerin derslerinden alacak. Mimarlık okuyan işletme, mühendislik okuyan antropoloji derslerini alabilecek. Amaç entelektüel seviyesi yüksek öğrenciler yetiştirmek. Bu Türkiye'de ilk kez uygulanan bir model olacak.”

Editör: TE Bilişim