13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı
Fuarın açılışına İzmir Valisi Cahit Kıraç, Karadeniz Tanıtım Günleri'nin sponsoru Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, konuk il Azerbaycan'ın Kiypa Başkan Yardımcısı Asaf Haci, eski Kültür ve Turizm Bakanı Suat Çağlayan, İstanbul Milletvekili İsmail Safi, Belgrad Turizm Geliştirme Organizatörü Araj Begovic ve Ulaştırma ve Deniz Turizmi Bakanlığı adına Salih Orakçı katıldı. Karadeniz Tanıtım Günleri'nin düzenlenmesinde önderlik ve ev sahipliği yapan Vali Kıraç, İzmir'in dünyaya açılan kültür ve sanat
merkezi olduğunu belirterek, fuarlar ve kongreler merkezi olarak bu etkinlikleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Karadeniz'in genel olarak bir kültür mozaiği olduğunu ifade eden Kıraç, "Karadeniz Bölgesi göç veriyor. İzmir'de 400 binin üstünde Karadenizli var. Karadeniz insanı becerikli, cesur ve yeteneklidir. Dünyanın neresinde olursa olsun Karadeniz insanı neşeli, tez canlı, hareketli halleriyle her yerde kendini gösterir" diye konuştu.
İzmir'in de kurvaziyer turizminde yüzde 20 büyüdüğünü ve önemli bir potansiyel olduğunu söyleyen Kıraç, "Bu ekonomik çalışmaların yansımasıdır. İzmir Alsancak Limanı, Türkiye'nin 3. büyük limanı oldu. Gelişmişliğin katlanması için daha fazla çalışılmalıdır. Rıhtım çalışması yapılacak ve özelleştirme dünya limanı olma amacı da önümüzdeki yıllarda değerlendirilecektir" dedi.  Kıraç, Expo 2020 adaylığı tanıtımı için elde ettikleri deneyim ve alt yapı ile Expo'ya destek için Karadeniz Tanıtım Günleri fuar alanında stantlarının bulunduğunu ifade etti.
Karadeniz Tanıtım Günleri'ne katılan İstanbul Milletvekili İsmail Safi de, Karadenizli olarak burada bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Karadeniz ile İzmir'in alakası çok anlamlıdır. İzmir'in plakası 35, Rize'ninki 53tür. İzmir harflerinin tamamından Rize ismi çıkıyor. Karadeniz Tanıtım Günleri çok önemli. İzmir'de ne kadar Karadenizli yaşıyor bilmiyorum ama daha fazlasının stantları ziyaret edeceğini düşünüyorum. Karadeniz'i vatandaşlarımız çok merak ediyor" diye konuştu.
8 Nisan'a kadar sürecek etkinlikte Karadeniz'in tanınan birçok sanatçısı yer alacak.
Editör: TE Bilişim