13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı
İzmir Fuarcılık Hizmeti Şirketi (İZFAŞ) Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, İzmir'in fuarcılık sektöründe yapacağı yenilikler ile ilgili Ekonomi Muhabirleri Derneği kapsamında sohbet toplantısında bir araya geldi.
İzmir'in mevcut fuarların yanı sıra yapısını daha da yenilemek istediklerini söyleyen İZFAŞ Genel Müdürü Şakir Örs, Gaziemir'e taşınacak fuarın yeni yapısıyla eski fuarla teknolojinin iç içe geçeceği bir yapı olarak halka sunacaklarını bildirdi. Mevcut yapısı itibariyle artık firmaların ihtiyaçlarını fiziksel olarak karşılayamadıklarını ifade eden Örs, "Ulu önder Atatürk'ün de ifade ettiği gibi İzmir fuarlar ve kongreler merkezi olacak. Bu konuda alt yapı eksikliğimiz var. Belli arkadaşlarımızı sırf bu
noktada geliştireceğiz. Taşınacağımız Gaziemir bölgesini bu çalışmalara yönelik yerler yapacağız. Önümüzdeki günlerde yapacağımız mermer fuarında doyum noktasına ulaştık. Artık ulusal ve uluslar arası firmaların ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. Yeni fuar alanımızla bu doyumları karşılayacağız" dedi.
Yeni yapısıyla Gaziemir'in fuarının festival tadında olacağını anlatan Örs, şunları söyledi: "İZFAŞ İzmir halkınındır. İşin ticari boyutunun yanı sıra şehre kattıkları da önemlidir. Fuarı yeni kuşaklara çok iyi aktaramıyoruz. Popüler kültür öğelerine dikkat etmeliyiz. Ticari amaçların yanı sıra eğlence tarafı da güçlenecek. İzmir Enternasyonal Fuarı herkesindir. Tüm Türkiye'nindir. Herkesin düşüncesini alacağız."
Kurumsal yapılarını gözden geçirme kararı aldıklarını söyleyen İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, sözlerine şöyle devam etti: "İZFAŞ'ın üretken olması gerekiyor. İzmir fuarcılığının gelişmesi adına üniversitelerimizden yardım alacağız. Fuarcılık alanıyla ilgili yeni bölüm açılmalıdır. İzmir'de Fuarcılık ve Kongre Turizmi bölümü olmalıdır. Genç nesillerden destek almalıyız."
EXPO 2020'YE DESTEK İÇİN HAZIRIZ
Expo 2020 İzmir adaylığını önemsediklerini söyleyen İZFAŞ Genel Müdürü Şakir Örs, sözlerini şöyle tamamladı: "İZFAŞ kurumsal yapısıyla Expo 2020 yönlendirme kurulunun üyesidir. Expo 2020'yi önemsiyoruz. Ekonomide yer alan paylaşımların önemli olduğunu düşünüyoruz. Expo 2020'nin birincil görevlilerinin bizimle görüşme talebi olmadı. Ortak arzuyla bakıldığı takdirde yardım etmeye hazırız"
Editör: TE Bilişim