13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı
 Yıldırım'ın Hayat İzmir projeleri; Ekonomi’de Hayat, Ulaşım’da Hayat, Sosyal Hayat, Ekolojik Hayat, Kentsel Hayat, Engelsiz Hayat, Teknolojik Hayat, Kültür Sanat’ta Hayat, Sağlıklı Hayat başlıkları altında toplam 1414 projeyle başlıyor.

İzmir’in 30 ilçesine dair yüzlerce projeyle, her alanda her yerde aynı anda kalkınma ve huzurlu kent yaşamı hedefleniyor.

‘Hayat İzmir’ şehircilik hareketi toplantısı Kaya Thermal Convention Otel’de saat 11.00'de başlayacak. 
Hayat İzmir’in birey odaklı ve bireylerin ortak kullanım alanlarını merkeze alan bir şehircilik hareketi olduğunu ifade eden Yıldırım, yoğun bir çalışma sonucunda öncelikli olarak bin 414 proje ile yola çıkacaklarını söyledi.

Bu projelerin sadece başlangıç olduğunu anlatan Yıldırım, şehircilik hareketine yönelik şu bilgileri verdi; “Yollar, meydanlar, parklar, kültür ve sanat mekanları, ulaşım ağları gibi tüm İzmirlilerin önceliklerinden başlayarak her sokağa uzanan, İzmirlilerin fikirleriyle güncellenen bir kent yönetişim sistemi.

İzmir’in yıllardır birikmiş sorunlarının lokal ve sürdürülemez projelerle değil, topyekun ve bütüncül bir sistematikle çözülebileceğini öngören bir şehircilik organizasyonu.”
“İZMİRLİLERİ ŞEHİRCİLİK HAREKETİNE DAVET EDİYORUM”
Binali Yıldırım, tüm İzmirlileri ‘Hayat İzmir’ şehircilik hareketini başlatmaya davet etti. Yıldırım, İzmirli hemşehrilerimwww.hayatizmir.com websitesinden ve “Hayat İzmir” telefon uygulamasından projelerin takip edebileceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ayrıca, İzmirli vatandaşlarımızı, projelere dair yorumlarını iletmeye, kendi proje fikirlerini paylaşmaya ve Yüzyılın Şehircilik Hareketi Hayat İzmir’e katılarak 30 Mart günü hep birlikte Hayat İzmir’i başlatmaya davet ediyorum.”

“BOSNA’DA BİRİNİN AYAĞINA DİKEN BATSA BİZİM İZMİR’DE CANIMIZ YANAR”
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İzmir Boşnak Derneği tarafından düzenlenen bir geceye katıldı.

Coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Yıldırım, Balkan kökenli İzmirlilere Boşnakça “Kakospe” (Nasılsınız?) diye seslenirken, şöyle konuştu: “İzmir’de bulunan iki milyona yakın Balkan kökenli kardeşimi, 300 bini aşkın Boşnak kardeşimi, Türkiye’de yaşayan 3,5 milyon Boşnak kardeşimi saygıyla selamlıyorum.


Bizim nazarımızda mavi gözlü, yeşil gözlü Boşnak çocukları Türkiye’nin her renginden çocukla kardeştir. Onun için Saraybosna’nın sınırı İzmir’den, İzmir’in sınırı Saraybosna’dan başlar. Ege’nin Balkan coğrafyasından nitelik olarak, vatan değeri olarak bir farkı yoktur.

Bugüne kadar İzmir’in göçmen sorunları üzerine elbette eğilmeler, oldu. Çalışmalar oldu. Ancak, hayati olan hiçbir mesele geçiştirme çözümlerle, geçiştirme tedbirlerle çözülemez. İzmir için neler yaptığımızı ne kadar kolay yaptığımızı biliyorsunuz. Bizim insani sorumluluklarımız, Edirne'de bitmez.

Saraybosna’ya her türlü destek ve yardım bizim ecdadımıza olan bir vicdan borcudur. Saraybosna’da birinin ayağına diken batsa bunun acısını İzmir’de hissederiz, bizim canımız yanar.”
Binali Yıldırım, konuşmasının ardından dernek mensuplarıyla birlikte halay çekti. Balkan Türkleri arasında sevilen ‘Deryalar’ türküsü ile halaya katılan Yıldırım, alkışlarla desteklendi.

Editör: TE Bilişim