Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu
Edinilen bilgiye göre, olay, öğle saatlerinde Konak metro istasyonunda meydana geldi. Metroda arıza yapan asansörü kontrol etmek isteyen asansör görevlileri, asansör içerisinde bir cep telefonu gördü. Paniğe kapılan görevliler, hemen durumu polis ekiplerine bildirdi.

METRO İSTASYONUNUN BİR BÖLÜMÜ BOŞALTILDI
Cep telefonu düzenekli bomba olabileceği ihtimalini değerlendiren ekipler, hemen olay yerine intikal ederek metro istasyonunda güvenlik önlemi aldı. Polis ekipleri, hemen istasyonun bir bölümünü boşaltarak durumu bomba imha uzmanlarına bildirdi. Bu sırada olay yerinde bulunan vatandaşlarda korku dolu anlar yaşadı. Olay yerine gelen bomba imha uzmanı, asansördeki yaptığı titiz çalışmada cep telefonunun şarja takıldığını tespit etti. Paniğe yol açan ihbarın asılsız çıkması ise herkese rahat bir nefes aldırdı.



POLİS SURİYELİ BİR GENCİ GÖZALTINA ALDI
Öte yandan polis ekipleri, şarja takılı olan cep telefonundaki fotoğraf görüntülerden çevrede geniş bir araştırma yaptı. Ekipler, telefonun Suriyeli 27 yaşındaki İbrahim Ali'ye ait olduğunu belirleyerek genci gözaltına alarak emniyete götürdü.
Asansör görevlisi Mustafa Yavuz ise olay anını anlattı. Arızaya geldiklerinde asansör kapısının zorlandığını gördüklerini ifade eden Yavuz, içerideki cep telefonunu görerek yetkililere haber verdiklerini belirtti.
Editör: TE Bilişim