İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuarın bu yıl İzmir ekonomisine 100 milyar dolarlık katkı sağlayacağını söyledi. 

26-29 Mart tarihleri arasında kapılarını açacak olan Marble Fuarı ile ilgili Kültürpark Doğaltaş Müzesi’nde basın toplantısı düzenleyen Aziz Kocaoğlu, şöyle konuştu: “Fuara, 275’i yabancı 912’si yerli bin 187 firma katılacak. Yaklaşık 45 bin metrekare alan üzerinde gerçekleşecek fuarda ilk kez 49 yeni katılımcı yer alacak. Geçen yıl bin 182 idi." 

Yabancı ülke sayısında artış olduğunu anlatan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yıl 32 ülkeden 275 kişi katılıyor. Fuara bu yıl ilk kez katılacak olan ülkeler Danimarka, Filistin, Suudi Arabistan ve Tunus olacak. Her yıl yurt dışından ziyaretçilerin ilgi gösterdiği fuara bu yıl 32 ülkeden 275 firma katılıyor.

Bu yıl fuarda katılımcı firma sayısına göre İtalya ilk sırada yer alıyor, İtalya’yı sırasıyla Çin, Hindistan, ABD ve Almanya takip ediyor. Dört kıtayı İzmir’de buluşturan MARBLE’da yabancı katılımcı sayısında Avrupa kıtası birinci sırada yer alırken, Avrupa’yı sırasıyla Asya, Afrika ve ABD izliyor. Bu yıl 50 bini kişiyi aşkın profesyonel katılımcı bekliyoruz.”

2015’TE YENİ FUAR ALANINDA
Önümüzdeki yıl mermer fuarını yeni fuar alanında gerçekleştireceklerini ifade eden Kocaoğlu, mermer fuarını Gaziemir’deki yeni fuar alanında yapacaklarını anlattı. Yeni fuar alanına geçtiklerinde katılamayacağı için müracaat etmeyen birçok katılımcının da mermer fuarına iştiraklerini sağlamış olacaklarını anlatan Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "2015 yılında doğaltaş sektörü İzmir ve Türkiye fuarcılığının en büyük fuar kompleksinde İzmir’de buluşacak. Dünyanın en büyük mermer fuarını 2015 yılında Gaziemir’de gerçekleştireceğiz.”

“KÜLTÜRPARK’A AVM PROJESİ BİZİM İŞİMİZ DEĞİL”
Kocaoğlu, bir gazetecinin “Kültürpark kongre merkezi haline getirildiğinde herhangi bir AVM projesi olacak mı” sorusuna şöyle karşılık verdi: “Kültürparkı kültür faaliyetlerinin yapıldığı, insanların nefes alacağı, peyzajının değişiklik kazanacağı, bütün yapıların elden geçirileceği bir buluşma noktası olmasını planlıyoruz.

Kültürpark’tan Kadifekale’ye teleferik projemiz de var. Kentin tarihi ve turizm merkezi olmasını hedefliyoruz. Bu süratle gidersek çok kısa sürede ulaşacağımıza inanıyoruz. Kültürpark’ta AVM projesi bizim işimiz değil. Bunu Alsancak Limanı’nda AVM yapmayı planlayanlara sorarsanız daha iyi cevap alırsınız.”

Kocaoğlu, kıyı tasarım projesi kapsamında mermerle ilgili tasarım yarışmaları sonucunda çıkan eserleri de Kordon’da 40 kilometrelik sahil boyunca sergileyeceklerini dile getirdi.

DÖRT KITADAN 32 ÜLKE YER ALACAK
İşlenmiş, yarı işlenmiş ve ham olmak üzere 14 bin ton taşın sergileneceği fuarda 659 blok mermer ve doğaltaş görücüye çıkacak. Fuarda Almanya, ABD, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Brezilya, Çin, Danimarka, Filistin, Fransa, Hollanda, Hindistan, Hong Kong, İran, İrlanda, İspanya, İtalya, Japonya, Katar, KKTC, Makedonya, Mauritius, Mısır, Polonya, Romanya, Rusya, Sanmarino, Suudi Arabistan, Tayvan, Tunus, Ürdün, Yunanistan yer alacak. Fuara bu yıl ilk kez katılacak ülkeler Danimarka, Filistin, Suudi Arabistan ve Tunus olacak. MARBLE’da yabancı katılımcı sayısında Avrupa kıtası birinci sırada yer alırken, Avrupa’yı sırasıyla Asya, Afrika ve ABD izliyor.

912 YERLİ KATILIMCI
42 ilden 912 yerli katılımcısı olan fuarda Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Sivas, Tokat, Trabzon, Uşak, Van ve Yalova’dan da birçok yerli katılımcı yer alacak.

ETKİNLİKLER
MARBLE Fuarı, Taşla Yoğrulan Hayatlar: Taş Gibi Yürek İster adını taşıyan sergisi, Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi seminerleri ve Mermerin Devleri projesiyle renklenecek.

Taşla Yoğrulan Hayatlar: “Taş” Gibi Yürek
MARBLE’ın 20. gurur yılına özel düzenlenecek Taşla Yoğrulan Hayatlar: Taş Gibi Yürek İster fotoğraf sergisi, İZFAŞ tarafından Ferah Türkmen danışmanlığında İsmet İnönü Sanat Merkezi fuayesinde düzenlenecek.

Uluslararası Taş ve Mozaik Günleri
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından organize edilecek Uluslarası Taş ve Mozaik Günleri seminerleri İzmir Uluslararası Fuar Alanı 1 no’lu hol üstü toplantı salonlarında gerçekleştirilecek.
“Mermerin Devleri” Projesi Konsept Projeler Dergisi tarafından, 2014 yılı “Mermerin Devleri” projesinin ilk lansmanı ve mimarlar ile buluşması 26 - 29 Mart 2014 tarihlerinde 20. MARBLE’da gerçekleştirilecek. Etkinlik, Mermerin Devleri özel standı ve Kültürpark Doğaltaş Müzesi’nde organize edilecek.


Mermerin Devleri konuk mimar programında; 26 Mart Çarşamba günü Çağlayan Tuğal, Hasan Sökmen, Yılmaz Zenger, 27 Mart Perşembe günü Dara Kırmızıtoprak, Gökhan Avcıoğlu ve 28 Mart Cuma günü Abdullah Burnaz, Mehpare Evrenol, Mustafa Toner olacak.
Konsept Projeler ekibinin yeni projesi Mermerin Devleri etkinliği kapsamında mimarlardan gelen talep üzerine tüm detaylara sahip bir Mermer Kataloğu oluşturuldu. Mermer Devleri katalogu Şubat 2014 itibari ile tamamlanmış olup, lansman kampanyasını 26 -29 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenecek 20. MARBLE Fuarı’nda gerçekleştirilecek.

Lansman kampanyası kapsamında Türkiye’nin önde gelen 8 mimarı MARBLE Fuarı’nda 3 gün süresince ağırlanarak, tüm sektör belli bir program çerçevesinde mimarlarla buluşturulacaktır. Projenin hazırlanacak tanıtım filmi fuar esnasında çekilecek olup mimarların ve sektörün önde gelenlerin röportajlarından oluşacak. Ayrıca, bu yıl TRT Belgesel’in yapımını üstlendiği Taştan Çiçeklerin 20. Yılı adlı bir belgesel de İZFAŞ’ın destekleriyle hazırlanacak.

Editör: TE Bilişim