Deniz tutkunları bu fuarda buluşacak Deniz tutkunları bu fuarda buluşacak
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın (Ulusal Ajans) mali hibe desteği ile gerçekleştirilen “Ekolojik Araç Boyaları ve Araç Oto Boya Tamir Sistemlerinin Eğitimi” projesi, Almanya’da hayata geçirildi.
Proje sahipliğini Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’nün yaptığı çalışma kapsamında İzmir Oto Tamircileri ve Sanatkarları Odası (İOTSO) Başkanı Necdet Heppekcan ile Bornova Oto Tamircileri ve Sanatkarlar Odası (BOTSO) yöneticileri Almanya’da gerçekleştirilen faaliyetleri ve verilen eğitimleri yerinde inceledi. Proje hakkında açıklama yapan İzmir Oto Tamircileri ve Sanatkarları Odası Başkanı Necdet Heppekcan, “Yurt dışından, Almanya’nın Paderborn şehrinde bulunan Stiftung Bildung & Handwerk (Eğitim ve Ustalık Meslek Kuruluşu) de projemize yabancı ortak olarak iştirak etmektedir. Projemize ilişkin değişim ve eğitim faaliyetleri, 12 sektör temsilcisinin katılımıyla Almanya’da başarı ile gerçekleştirildi” diye konuştu.
Teknolojik yenilikleri yakından izlemenin çağın bir gereği olduğunu belirten Heppekcan, “Katılımcılar; Otomotiv, Oto Boya Kaporta, Sigortacılık, Hasar Tespiti, Hasar Uzmanlığı, Oto Boya ve Tamir Teknikleri ve Ekipmanları, Çevreye duyarlı boyalar, sektör, Otomotiv ve Oto Boya Mesleki Eğitimi v.b. gibi konularda aldıkları eğitimlerle bilgi, beceri ve tecrübelerini arttırmışlardır. Ayrıca katılımcılar eğitimler sonunda sertifikalandırılmışlardır. Alınan sertifikalar, katılımcıların ilerideki iş yaşamlarına, sektöre katkılarına, mesleki gelişimlerine ve özgeçmişlerine referans olacaktır” dedi. Heppekcan, mesleki eğitim projelerinin bundan sonra da devam edeceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim