13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı
Edebiyatın kalbini İzmir'e taşıyan Öykü Günleri ünlü şair ve yazarları Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde okuyucularla buluşturdu. Öykü Günleri açılış konuşmasını, Türk yazınında şairliği ve araştırmacı yazarlığıyla da tanınan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan gerçekleştirdi. Büyük kuşatılmışlıklar içinde, yaşanılan kaos ve sancılar içinde öykünün özgürlük, direniş ve sevgi satırlarıyla yükseleceğini söyleyen Başkan Tartan şöyle konuştu: “Öykü Günleri'nde 10.'uncu yılın gururunu yaşıyoruz. Burada bulunan herkes öyküye, sevgiye, dayanışmaya ve paylaşıma katkıda bulunuyor. 10'uncu yılımızı 10.'uncu yıl marşı gibi yaşıyoruz. O güzel marşı nasıl büyük bir heyecanla hep bir ağızdan söylüyorsak, Öykü Günleri'nin 10.'uncu yılında da yine hep birlikte Türkiye'ye sevgi, umut, barış ve dostluk mesajları veriyoruz.”
Konak Belediyesi Başkanı Hakan Tartan usta yazar Leyla Erbil'i Onur Konuğu olarak İzmir'de ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ise şu sözlerle ifade etti: “Direnişin, tabulara karşı baş kaldırışın, özgürlüğün yazarı; popülizme kaçmadan doğrunun ve gerçeklerin arkasında olan büyük bir yazın üstadı Leyla Erbil bugün bizimle birlikte. İzmir'de öykünün, şiirin, sevginin taçlandığı bu törene katılarak bize büyük onur verdi.”



LEYLA ERBİL İZMİRLİLERLE BULUŞTU
Öykü Günleri'nin Onur Konuğu Leyla Erbil, Konak Belediyesi'nin davetinin çok anlamlı ve mutluluk verici olduğunu dile getirdi. İzmir'de büyük bir sevgi ve saygıyla karşılandığını belirten usta yazar Erbil, “İzmir'i öğürlüklerin kenti olarak görüyorum ve İzmir'de kendimden bir parça buluyorum. Şu anda karşımda gördüğüm, bu salonu dolduran topluluk; bu aydınlık insanlar beni çok mutlu ediyor” dedi. Büyük coşku ve heyecanla başlayan Konak Belediyesi 10'uncu Öykü Günleri açılışında Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, yazın sanatının büyük ismi Leyla Erbil'e üzerinde mask kabartması bulunan anmalık hediye etti. Öykü Günleri'ne katılan tüm yazarların sahneye çıkmasıyla, Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi Avni Anıl Salonu'nu dolduran edebiyatseverler Türk Öykücülüğünü ve öykü yazarlarını alkışlarıyla destekledi. Konak Belediyesi Öykü Günleri etkinlikleri, açılışın ardından hızla devam etti. Fergün Özelli'nin yönetiminde 'Leyla Erbil'in Yazarlık Serüveni' konulu söyleşiye Demir Özlü, Fatoş Erbil Pınar, Mahmut Temizyürek, Necmiye Alpay katıldı.
Söyleşinin ardından sahnelenen 'Kutsal Aile' Radyo Tiyatrosu ile geçmişe nostaljik bir yolculuk yapılırken 'Toplumsal Bellek, Yüzleşme ve Edebiyat' paneli ile edebiyatın derinliklerine inildi. Rıfat Mertoğlu, Riitta Cankoçak, Mıgırdiç Margosyan ise 'Başka Dilde Yazmak' konulu söyleşide deneyimlerini paylaştı. 10'uncu Öykü Günleri'nin ilk günü muhteşem bir sergiyle tamamladı. Berna Dikkaya, Neslihan Yıldız Altekin, Nilüfer Çetin, Jülide Ayözen Kırbıyık, Tijen Hasçi'nin eserlerinden oluşan'Karma Şık' Resim Sergisi Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi 6.Kat Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Editör: TE Bilişim