DÜNYA EPİLEPSİ GÜNÜ’NDE GERÇEĞİ GÖRMEK İÇİN MOR IŞIĞI FARK ET

Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü

Epilepsi hastalığı hakkında toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla 26 Mart Mor Gün’de İzmir Saat Kulesi mor renk ile ışıklandırılacak

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği’nin epilepsi hastalığı hakkındaki toplumsal ön yargıları kırmak için yürüttüğü Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyasının 26 Mart Mor Gün girişimleri sayesinde İzmir Saat Kulesi, epilepsiyi simgeleyen mor renk ile aydınlatılacak. Epilepsi Farkındalık Günü olarak kabul edilen 26 Mart Mor Gün kapsamında epilepsi hastalarının ve yakınlarının sosyal hayatta karşılaştıkları zorluklara dikkat çekilecek.

Toplumun yüzde 60’ının aksine #GerçeğiGör

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Nerses Bebek, epilepsi hastalarına karşı ön yargıların karanlığını farkındalık ışığıyla aydınlatmak isteyenleri tarihi ve sembolik binaları mor renkli ışıklarla izlemeye davet etti. Epilepsi Farkındalık Araştırması’nın sonuçlarına göre; çevresinde epilepsi hastası bireylerin olmasından ön yargıları sebebiyle rahatsızlık duyanların oranının ülkemizde yüzde 60 olduğunu belirten Prof. Dr. Bebek, “Değişimi birlikte başlatmamız lazım. Toplumun yüzde 60’ının aksine #GerçeğiGör ve çevrende karşılaştığın epilepsi ön yargılarıyla bilinçlenerek mücadele et” mesajını verdi.

Epilepsi İçin Bak Hakkında:

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği’nin UCB Pharma’nın koşulsuz desteğiyle, 2017 yılından beri hayata geçirdiği Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyası bu yıl sekizinci yılında… Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyası, epilepsili bireylerin de herkes gibi hayatlarına devam edebilecekleri, okuyabilecekleri, çalışabilecekleri, evlenebilecekleri, çocuk sahibi olabilecekleri ve başarılı işlere imza atabileceklerinin farkındalığını artırmayı amaçlıyor. Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyasının taşıyıcı ikonu olarak epilepsi hastalarına olan bakış açımızı değiştirmemiz gerektiğini sembolize eden mor gözlükler kullanılıyor.

Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyası, 2024 yılında ön yargıları yıkmak ve karanlığın arkasına saklanan gerçekleri farkındalığın ışığıyla göstermek amacıyla #GerçeğiGör mottosunu benimsedi. 2024 yılında Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyasının gönüllü elçisi ünlü oyuncu Bülent Şakrak oldu.

Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyası 2023 yılı mottosu #GörüneninÖtesinde ile epilepsi hakkında bilinenin ötesindeki gerçekleri anlattı. Kampanyanın 2022 yılındaki gönüllü elçisi olan Furkan Andıç farkındalık filminde de rol alarak, “#UzunLafınKısası farkındalık çok zor bir şey değil” diyerek herkesi epilepsi farkındalığını birlikte öğrenmeye ve öğretmeye davet etti. Epilepsi İçin Bak farkındalık kampanyasının 2021 yılındaki gönüllü elçisi Murat Dalkılıç olmuş ve epilepsinin çalışamamakla #NeAlakasıVar! demişti. Ünlü sanatçı Aşkın Nur Yengi de sesiyle farkındalık filmine destek olmuştu. 2020 yılında kampanyaya, ünlü oyuncu İrem Sak gönüllü destek vermiş ve #YılOlmuş2020 farkındalık filminde rol almıştı. Ünlü şarkıcı Derya Uluğ da dijital mecralardaki farkındalık çalışmalarının gönüllü destekçisi olmuş ve Emre Yücelen de sesiyle farkındalık filmine destek vermişti.

Editör: Ajans Ekip