Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu
 Terörün lanetlendiği yürüyüşte, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atıldı. 

Hakkari’nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı sonucu 16 askerin şehit olmasının ardından İzmir'de teröre lanet yürüyüşü yapıldı. Saat 18.30 sıralarında Alsancak Kıbrısşehitleri Caddesi'nde İzmir Barosu, Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Türkiye Emekli Subay Derneği (TESUD) ve demokratik kitle örgütleri, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyetçi Kadınlar, İzmir Tabipler Odası ve birçok sivil toplum kuruluşu toplandı.

Yaklaşık 5 bin kişi, ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüşe geçti. Kalabalık, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' sloganları attı. Kordon üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na gelen kalabalık burada şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nı okudu. 
Daha sonra grup adına konuşan İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, ''Bugün canımız acıyor, yüreğimiz kanıyor. Hepimizi kahreden şehit haberleri ile yine yeni bir güne başladık. Hakkari Dağlıca'da askeri konvoya karşı girişilen mayınlı haince saldırıda halen sayısını bilemediğimiz askerlerimizin şehit düştüğü ve birçok askerimizin yaralandığı gelen haberler arasında. Dağlıca başta olmak üzere yurdun her köşesindeki hain saldırıyı lanetliyor, terörü yenecek olan gücün 77 milyonun adalet paydasında kucaklaşması olduğunu bir kez daha yineliyoruz.

Ülkemizi kin ve nefret söylemleri ile kaosa sürükleyenler karşısında kurtuluş mücadelesinden aldığımız milli birlik ve beraberlik ruhuyla teröre karşı koyacağımızı bir kez daha dile getiriyoruz. Bilinmelidir ki kimsenin yurdumuzu kan gölüne çevirmeye hakkı yok. Kimsenin vatanın bölünmez bütünlüğüne, özgürlüğümüze ve bağımsızlığımıza saldırmaya hakkı yok. 77 milyonun huzurunu bozmaya hakkı yok.

İzmir Barosu olarak terör başta olmak üzere her türlü şiddetin karşısında durduğumuzu, insanların hayatları üzerinden gelecek ve iktidar planları yapan tüm kesimlere bu kirli oyuna bir an önce son vermelerini, demokratik hukuk devletinin, temel hak ve özgürlüklerin, vatanın bölünmez bütünlüğünün savunucusu olduğumuzu, barış, eşitlik, hak, özgürlük ve milli birlik mücadelesinde, emperyalizme karşı milletimizin ve ordumuzun yanında yer alacağımızı kamuoyu ile paylaşırız'' dedi. 
Basın açıklamasının ardından kalabalık olaysız şekilde dağıldı.
Editör: TE Bilişim