Lokmalar Ballıkuyu’da paylaşıldı Lokmalar Ballıkuyu’da paylaşıldı
İmar ve İskan eski Bakanı ve Ege Üniversitesi emekli Akademisyenlerinden Samsunlu, İzmir Körfezi’nin atık sulardan, kanalizasyon ve artıma tesisleri yoluyla kurtuluşunun öyküsünü paylaştı. Özellikle çevrecilerin ilgi gösterdiği söyleşide Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da Ahmet Samsunlu’yu yalnız bırakmadı.
Başkan Tartan, ışıl ışıl bir İzmir için büyük adımlar atan eski Bakan ve Akademisyen Samsunlu’yu konuk etmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek şunları söyledi:
“Ahmet Samsunlu benim çok sevdiğim, değer verdiğim bir insan olmasının yanında Türkiye’ye akademisyen olarak da bakanlık döneminde de büyük hizmetleri olan biri. Özellikle İzmir Körfezi ve çevre konusunda önemli katkılar sağladı, İzmir’e büyük yatırımların gelmesinin önünü açtı. Körfezin güzelleşmesinde, kokudan kurtulmasında büyük emeği var. İzmir onu, o da İzmir’i özledi diye düşündük ve davet ettik. Gerçekten de bugün sadece bir söyleşi değil, özlem gideren bir buluşma da yaşıyoruz.”
SONU İYİYSE HER ŞEY İYİ OLUR
Prof.Dr. Ahmet Samsunlu 1980’li yılların başından itibaren İzmir Körfezi’nin kurtuluş hikayesini anlatırken, İzmir’e olan sevgisini de dile getirdi. Samsunlu, İzmir’e hizmet etmekten her zaman mutlu olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:
“Bakanların kentlere belli etkileri vardır; bir bakan bir şehre sempati besliyorsa eğer o kent gelişir. Ben de İzmirli olmamama rağmen İzmir’i seven biri olarak bu kente katkı koymaya çalıştım. İzmir Büyük Kanal Projesi başlangıçta Narlıdere’den başlayıp Çiğli’ye kadar uzanan bir hat idi. Kanal inşa etmek kolay değil. Hele ki İzmir gibi körfezin kenarında bulunan, yer altı suyu olan bir yerde inşaat işi çok zor. Bu inşaatlar İzmirliyi yıllarca canından bezdirdi belki ama sonuç iyiyse her şey iyi demektir. Sonunda İzmir, kirli suyunu denize atmaktan kurtuldu.”
Editör: TE Bilişim