İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi
İzmir Ticaret Borsası (İTB) Mart ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu üyeleri de konuk olarak katıldı. İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Twitter'a erişim engelini eleştirdi. Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde ifade ve iletişim özgürlüğünü önlemeye dönük yasakların uygulanmadığını savunan Kestelli şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz günlerde Fransa’da yerel seçimlerin ilk turunun yapıldı. O ülkelerde hiç kimse paralel devletten, darbe iddialarından, yasadışı dinlemelerden, ülkeye ameliyat yapılmasından, adalet ve hukukun eksikliğinden söz etmiyor. Unutmayalım ki üzerinde ameliyat yapılamayacak bir ülke yaratmanın yolu yasaklardan değil, güçlü demokrasi ve güçlü ekonomiden geçer. Türkiye bir an önce kendi iç hesaplaşmasını bitirip derhal yapısal reform dönemine geçiş yapmak zorunda. Aksi takdirde büyük fedakarlıklarla elde edilen kazanımların bir kuş gibi uçup gitmesi riski var. Türkiye’nin parlayan yıldız ve Ortadoğu’nun örnek demokrasisi sıfatıyla anılması noktasında kararlılığını sürdürmesi gerekiyor. Umarım yerel seçimler, ülkemizin yeniden bir cazibe merkezi haline gelmesi için temiz bir sayfa açma fırsatı olur.”

30 Mart seçimlerinin ardından İzmir’in bir ekonomik cazibe merkezi haline gelmesi yolunda önemli adımlar atılması gerektiğini de vurgulayan Kestelli, “Büyük şehirler arasında girdiye ve pazara lojistik ulaşım konusunda da en avantajlı kentlerin başında İzmir geliyor. Dolayısıyla seçimlerden sonra İzmir’in, hinterlandıyla birlikte Türkiye ortalamasının çok daha üzerinde büyümesine destek olacak girişimler için zemin uygun görünüyor. Başta İzmir Kalkınma Ajansı olmak üzere tüm kurumlarımızın İzmir için “yenilikçi kent stratejisine” destek vermesi çok önemli” diye konuştu.

“TWİTTER'I KÖTÜ KULLANANLAR CEZASINI ÇEKER"

Son günlerde yaşanan gelişmeleri endişe ile takip ettiklerini belirten EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Bugün bürokrasiden sanatçılara kadar tüm kesimler ayrışmaktadır. Bu ayrışma içinde tekrar nasıl ‘biz’ olacağız sorusu herkesin kafasında. Sokaklarda evlatlarımızın ölümüne neredeyse canlı yayında yüreğimiz hoplayarak şahit oluyoruz. Güvenlik güçlerimiz halkla gençlerimizle karşı karşıya kalıyor. Suçlu ya da suçsuz hiçbir insanımızın öldürülmesini kabul edemeyiz. Varsa bir suç hukuk önünde gereği yapılır. Aksine biz hukuku yok sayarcasına yeniden geçmişe doğru hızla yol alıyoruz. Daha fazla can feda etmeden, daha fazla ayrışmadan bu psikolojiden kurtulalım” dedi.

Yorgancılar, sosyal paylaşım sitesi twittera getirilen yasağı da eleştirerek, Twitter’ı kullanmanın herkesin hakkı olduğunu kötü şekilde kullananların ise cezasını çekmek durumunda olacağını ifade etti. Siyasi alanda yaşanılanlar karşısında Türkiye’nin uluslararası arenada ciddi itibar kaybına uğradığını da vurgulayan Yorgancılar, “Türkiye, sağduyu ve sorumluluk bilinci ile hareket edip, önceliklerini doğru belirleyip, adımlarını atarsa güzel günler bizimle olacaktır. Uluslararası arenaya kapımızı kapar, içerde de toplumsal alanda baskıyı artırırsak o zaman çok üzülerek ifade etmek isterim ki, bizleri zor günler beklemektedir. Temennimiz ve umudumuz şüphesiz ilk şıkkın geçerli olmasıdır” diye konuştu.

EBSO Meclis Başkanı Salih Esen ise yerel seçimlerin ardından, yükselen tansiyonun düşmesini dilediğini belirtti. İTB Meclis Başkanı Barış Kocagöz de yerel seçimlere sayılı günler kaldığını hatırlatarak, tarımsal üretime ve tarımsal sanayine yönelik projelerin önünü açan ve destekleyen yerel yönetimlerin bölge açısından kalkınmada itici güç olacağını belirtti.

Konuşmaların ardından Kestelli, Yorgancılar’a teşekkür plaketi sundu.

 
Editör: TE Bilişim