Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, her zaman tüm çalışmaları Odanın vizyonu ve misyonuna uygun olarak, hazırlanmış planlar doğrultusunda yapmaya büyük özen gösterdiklerini belirterek, “Yaşadığımız çağda faaliyetlerin, projelerin bir plan dahilinde yapılması ve bunların daha sonra raporlanarak ilgili paydaşlara gönderilmesi büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıllarda da bu amaçla hem İzmir hem de Oda için stratejik planlar hazırladıklarını hatırlatan Demirtaş, “Odamız planlama ekibinin İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliğinde hazırladığı İzmir Ticaret Odası Stratejik Planı 2014 - 2017 çalışmasını tamamladık, üyelerimizle paylaşmaya başladık.

Odamızın vizyonu ve misyonu doğrultusunda; hem üyelerimizin beklentilerini karşılayacak, hem İzmir ve ülkemiz ekonomisine katkı yapacak, hem de Odamız imajını güçlendirecek bir çalışmaya imza attık” ifadelerini kullandı.

BİN 182 ÜYEYE ANKET YAPILDI, 95 KURUMDAN GÖRÜŞ VE ÖNERİ ALINDI

Planın hazırlık aşamasında üyelerin İTO’dan beklentilerini tespit etmek amacıyla bin 182 üyeye anket yaptıklarını belirten Demirtaş, ayrıca ortak faaliyetlerde ve bilgi paylaşımda bulundukları, odanın paydaşı olan 95 kurum ve kuruluşun da öneri ve beklentilerini aldıklarını söyledi.

Demirtaş şöyle konuştu: “Odamız hizmetlerinin en etkin bir şekilde birleştirilmesi ve kaynaştırılması göz önünde tutularak misyon, vizyon ve temel değerler yeniden değerlendirildi. Odamızın mevcut durumu ve çevresel koşulların ayrıntılı analizi yapıldı.

Bunların sonucunda odamız misyonu, “Nitelikli, alanında uzman, yeniliğe açık insan gücü ile İzmirli tüccarlara ticaretin tüm alanlarını kapsayacak hizmetler sunmak, kısa ve uzun vadeli sorunların çözümünü sağlayarak üyelerin ve şehrin ticari faaliyetlerini kolaylaştırmak ve gelişmesini sağlamak, İzmir’i ticaret ve yatırımlar açısından cazip, rekabet gücü ve yaşam kalitesi yüksek bir şehir haline getirecek çalışmalarda bulunmaktır.

Vizyonu ise, üyelerimizin rekabetçiliğini güçlendirecek, İzmir ticaret hayatının gelişimine liderlik edecek girişimci ve yenilikçi hizmet anlayışıyla İzmir’i yerli ve yabancı yatırımcıların yaşam bulduğu dünya kenti haline getirecek meslek odası olmak olarak belirlendi.”

133 PROJE VAR

Odanın hizmet ve görevlerine uygun olarak stratejik hedeflerin yanı sıra stratejik planda projelerin de yer aldığını aktaran Demirtaş, “Her bir projenin stratejik amaç ve hedeflerle birebir ilgisi kuruldu. Planda yer alan 133 adet projeden 105 tanesi Odamız tarafından yapılacak. Geriye kalan ve İzmir’deki yatırımları içeren 28 projenin de takibini yapacağız. Stratejik planda, üyelerimizin sektörel ihtiyaçlarına yönelik projelere öncelik verdik. Ayrıca Odamızın üyeleri ile iletişimini arttırmaya yönelik projeler mevcut” diye konuştu.

Demirtaş, 2023 Dünya EXPO’sunun İzmir’de Gerçekleştirilmesi, İzmir Tema Park Analizi, İzmir Kültür Faaliyetleri Analizi, İzmir Sağlıklı Yaşam Köyü Analizi, Uluslararası Sağlık Merkezi gibi projelerin İzmir’in ticaretine ve turizmine katkı sağlayacak projeler olduğunu söyledi.

SİSTEM GELİŞTİRİLDİ

Demirtaş şöyle konuştu: “Odamız stratejik planı içerisinde İzmir İş Hayatı 2014-2023 Stratejik Planı’nın hazırlanması da yer alıyor. Onun da çalışmaları devam ediyor.

Stratejik planın izleme ve değerlendirmesini sağlamak amacıyla, stratejik hedefler için performans göstergeleri tespit edildi. Projelerimizi takip etmek için odamızda bir sistem geliştirdik.

Stratejik planlama dinamik bir süreç. Uygulamaya başladıktan sonra planın izlenmesi ve değişen şartlara uyum sağlaması da oldukça önemli.

Bu plan 2014-2017 yılları arasındaki görev süremizde yol haritamız olacak. 
Editör: TE Bilişim