Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
İzmir Üniversitesi bünyesinde açılan ve 2012 - 2013 akademik yılında hizmet vermesi planlanan Tıp Fakültesi ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü Medical Park Hastanesi’nde düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Toplantıya, İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Necdet Doğanata, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Medical Park İzmir Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Zafer Beken, Medical Park İzmir Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba ile üniversite ve hastane personeli katıldı.

Toplantıda konuşan İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Necdet Doğanata; özel hastanelerin vakıf üniversiteleri ile iş birliği uygulamasının geciktirilmiş bir uygulama olduğunu belirterek; “ Tüm potansiyellerden yararlanmak varken neden bu noktada geciktirildik? Başka ülkeler bu konuda zirveye tırmandılar bizde ise bunu engelleyenlerden hesap sorulmalı. Çünkü toplumun düşünen insanlara ihtiyacı var. İnsanları araştırmaya sevk etmek gerekiyor. Bence sağlık alanında doyum noktasına erişilemedi. Afrika bu noktada uyanış içerisinde. Bu tarz iş birlikleri içinde. Ortadoğu ise bizi bekliyor” diye konuştu.

İzmir Üniversitesi ve Medical Park Hastanesi iş birliği ile kurulan tıp fakültesinin kentin 5. tıp fakültesi olarak hizmet vereceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş yeni buluş ve keşiflerin yaşandığı sürecin üzerlerine büyük sorumluluk yüklediğini ancak doğru bilgi kullanımı ile amaca hizmet verileceğini belirtti. Üniversitelerin evrensel anlamda üç önemli görevinin bulunduğunu hatırlatan Rektör Erciyeş; “ Kişileri mesleklerinde doğru ve etkin eğitmek, Araştırma ve geliştirme çalışmalarında öncü olmak ve içinde bulunduğumuz toplum ve Dünyanın sorunlarına uzak durmamak üniversitelerin evrensel anlamda öncelikli görevleri arasında yer alıyor” dedi.

Medical Park İzmir Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Zafer Beken de hastane olarak sağlık alanında yapılacak tüm kompleklerde kentin yeni yüzü olma yolunda ilerlediklerini dile getirdi. İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Hazan ise Uluslar arası düzeyde tıp eğitimi vermenin mezuniyetten sonraki süreçte şekil aldığına dikkat çekti.

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim