Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi
İzmir’de yaşayan ve 8 yıl önce çocukluğundan beri yaptığı tornacılığı bırakan emekli Bedri Aydın'ın tam 4 dilde yazdığı ‘Örnek insanlar’ isimli kitabı 6. baskısı ile raflardaki yerini aldı. Bornova 2. Sanayi Sitesi’nde tornacılık yaptığı dönemde, sanayi sitesi camisinin 20 yıl boyunca fahri imamlığını yapan Aydın, bu dönemde aralarında müftü, profesör, doktor ve imamların bulunduğu kişilerle birebir sohbetlerini aldığı notlarla kitap yazma kararı aldı. Evli, 3 çocuk ve 5 torun sahibi Bedri Aydın, uzun yıllar süren bilgi birikimini kitap haline getirip, başkalarının da faydalanmasını düşünerek, başta Peygamber Efendimiz olmak üzere İslam aleminde örnek olan insanların hayatlarını anlatan ‘Örnek İnsanlar’ kitabını yazdı. Öte yandan emekli olduktan sonra kitap evi açan Aydın, ilerleyen yaşına rağmen çalışmasını sürdürürken, son kitabını ise Türkçe’nin yanı sıra İngilizce, Almanca ve Arapça olarak toplam 4 dilde bastırdı. ‘Örnek İnsanlar’ isimli kitap, diğer ülkelerde de satışa sunuldu. 
Kitap yazma fikrinin hiç aklında olmadığını dile getiren Bedri Aydın, "Ben 30 yıldır, din konularında çeşitli insanların sohbetine katıldım. Katıldığım bu sohbetlerde devamlı not aldım. 2010 yılında, bu not aldığım bilgileri daha çok kişiye ulaşsın, İslam alemini daha çok kişi okusun diye, İslam alemindeki örnek kişilerin hayatını yazdım. Tek dileğim, insanların bu kitabımı okuyup daha çok İslamla ilgili bilgilerini arttırmaları, başka bir isteğim yok’" dedi.
Editör: TE Bilişim