Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık
TBMM heyetinde bulunan AK Parti İzmir Milletvekili ve Türkiye Arnavutluk Dostluk Grup Başkanı Rifat Sait, hemşehrisi olan Arnavut siyasetçilerden İzmir’in EXPO 2020 adaylığı için destek sözü aldı. Arnavutluk Meclis Başkanı bayan Jozefina Topalli’den Arnavutça ‘Besa Bes’ sözü alan Sait’i ilk kutlayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek oldu. Çiçek, Rifat Sait’e “Bugünün en karlısı sen oldun, hayırlısı” diyerek tebrik etti.

Başkent Tiran’da yapılan görüşmelerde konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin, Arnavutluk'un hak ettiği yere gelmesi için çaba göstermeye devam edeceğini belirterek, "İki ülke arasında hiçbir siyasi sorun yoktur" dedi.

Bağımsızlıklarını elde etmelerinin 100. yıldönümünde Arnavutluk’u ziyaret eden TBMM heyetinde, AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya ve MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin hazır bulundu.
Çiçek ve beraberindekileri ülkesinde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Arnavutluk Meclis Başkanı bayan Topalli, görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığını ifade etti.

"Arnavutluk halkı, Türkiye'yi her zaman kendilerine yardımcı olan dost bir ülke görmüştür" diyen Topalli, Türkiye'nin ülkesi için stratejik bir ortaktan daha fazla şeyler ifade ettiğini söyledi.

Türkiye'den ülkesine gelen yatırımların son yıllarda giderek arttığına dikkati çeken Topalli, siyasi ilişkilerin de buna paralel olarak ivme kazandığını ifade etti. Topalli, Çiçek'in beraberindeki heyette yer alan AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Arnavutluk-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Rıfat Sait'i kastederek, Arnavut kökenli bir milletvekili bulunmasının kendilerini ayrıca memnun ettiğini belirterek, Kosova'nın bağımsızlık sürecinde desteklerinden ötürü Türkiye'ye teşekkür etti.

Topalli, Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan ülkelerin sayısının artmasında Türkiye'nin ne kadar önemli bir rolü olduğunu bildiklerini söyledi. TBMM heyeti, Arnavutluk temasları dahilinde Cumhurbaşkanı Bamir Topi ve Başbakan Sali Berişa ile ayrı ayrı görüştü. Heyetin bugün Makedonya’ya gideceği belirtildi.


Editör: TE Bilişim