Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi
 İzmir'de seçim sonuçlarının açıklanmaya başlaması ve CHP'nin önde olması ile Basın karşısına geçen Aziz Kocaoğlu, Hükümetin İzmir Sonuçlarından ders çıkarması gerektiğini belirtirken tüm İzmir'lilere teşekkür etti.

Kocaoğlu, "Bir seçimi daha geride bıraktık. Kesin olmayan sonuçlara göre tekrar yüzde 50 oy oranının üstünde bir oran ile seçilmiş bulunmaktayız. Sonuçlar sanıyorum bir iki saat içerisinde netlik kazanır. İzmirli hemşehrilerimiz ilk defa belediye kurulduğundan bu yana yaptığımız incelemeye göre umuyorum yanılmıyoruzdur. Eşrefpaşa 1895-1907 arasında belediye başkanlığı yapmıştır.

İzmir'de ilk defa üç kez üst üste 15 yıl başkanlık yapmış olacağız. Belediyecilik tarihinde rekora imza atmış bulunuyoruz. Sonuçlardan son derece memnunuz. İzmir'de her seçim ahenk içerisinde geçiyor. Bu seçimde yani 2014 seçimlerinde daha çok genel seçimlere yönelik kampanya yapılmasına rağmen sürekli yarışı centilmence götürerek İzmir'in farkını, örnek olma durumunu ülkemize gösterdik. Bu da İzmir'in ayrı bir özelliğidir" dedi.

İZMİR'E MİNNETTARIM
Oy oranlarına ve rakamlara da değinen Kocaoğlu, "Seçimlerde istatistiki verilere bakarak herkes yorum yapabilir. Biz de AKP'nin  genel sonuçlara göre 7 puan gerilediğini gördük. Biz de yüzde 48'den 51'e çıkmış bulunuyoruz. 10 yıllık başkanlık döneminde ayrım yapmadan, mazlumun yanında oldum. Bundan sonra da ayrım yapmadan bütün meclis üyeleri ve başkanlarımızla teveccühe layık olmaya çalıyacağız.

Üzerimizde çok büyük sorumluluk var. Bu durum daha çok çalışmayı, hizmet ettirmeyi gerektiriyor. İzmirli hemşehrilerime, beni yalnız bırakmayan partime, üyelerimize, görevlilerimize teşükker ediyorum. Bize büyük başarı yaşattılar. Kendilerine minnettarım. En büyük minnnettarlığım da İzmir halkınadır. Böyle bir onurun herkese nasip olmasını diliyorum. Hayırlı olsun" diye konuştu.

YILDIRIM'A GÖNDERME
Kocaoğlu, rakibi Binali Yıldırım'a da göndermede bulundu. Kocaoğlu, "Binali Bey'e de birşeyler söylemek gerekirse kendisi İzmir'in milletvekilidir. Bundan sonra İzmir'in projelerinin parlementoda takipçisi olacağını sanıyorum. Kampanya sürecinde İzmir'in daha iyi tanıdı. Deneyim kazandı. Umuyorum önümüzdeki dönemde İzmir'in Ankara'daki projelerini canhıraş şekilde takip eder" dedi.

Editör: TE Bilişim