Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
İlköğretim haftası boyunca ilçedeki üç okulda stant açan Ödemiş Belediyesi Deneme Bilim Merkezi, fısıltı çanakları deney setiyle 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin aynalar konusunu pratikte uygulayarak pekiştirmelerini sağlıyor.
2013-2014 eğitim-öğretim döneminin ilk günü Ödemiş Ortaokulu bahçesinde stant açan Ödemiş Belediyesi Deneme Bilim Merkezi, öğrencilere suda girdap etkisi ve fısıltı çanakları deney setlerini kendilerinin kullanmalarına fırsat sundu. Özellikle fısıltı çanaklarına ilgi gösteren öğrenciler, karşılıklı kurulan iki çanak anten ile 100 metre mesafeden birbirleriyle konuşmak için yarıştılar.
Deneme Bilim Merkezi görevlileri tarafından bilgiler verilerek anlatılan deney, Fen ve Teknoloji Bilgisi dersinde aynalar konusunu gören öğrencilerin deneyi kendileri yaparak, konuyu daha iyi anlamalarına imkan sağladı. Ayrıca çocuklara TÜBİTAK’ın popüler bilim dergilerinden, Bilim ve Teknik, Bilim Çocuk Dergisi ile çeşitli hediyeler dağıtıldı.
Deneme Bilim Merkezi’nin yarın Hatipoğlu Mustafa Erdem İlkokulu’nda, cuma günü ise Ödemiş Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde stant açacağı bildirildi.
Editör: TE Bilişim