İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
"TCG Değirmendere" römorkörü, denize indirilirken henüz bilinmeyen bir sebeple sağ tarafa yatmış, kazada 10 kişi İzmir Adli Tıp ilk raporuna göre boğularak hayatını kaybetmişti. Ayrıca yaralanan 17 kişinin de hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklanmıştı.
Şehitlerin memleketlerinde toprağa verilmesinin ardından askeri savcılık, kazayla ilgili soruşturma başlattı. Uzman ekipler ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın en büyük tersanesi olan Gölcük Tersanesi'nden gelen askeri mühendisler araştırma çalışmalarına başladı. “TCG Değirmendere” adlı römorkörün kurtarılması için Gölcük Tersanesi'nden 600 tonluk özel vinç getirileceği ve kurtarma çalışmalarında bu özel vinçten yararlanılacağı öğrenildi.

İzmir Alsancak Limanı'ndaki diğer sivil tersanedeki vinçlerin de kullanılmasının planlandığı kurtarma çalışmalarında, römorkörün tabanındaki hasarın tamir edilerek içindeki suyun boşaltılacağı belirtildi.

Editör: TE Bilişim