Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
Avrupa'nın çeşitli üniversitelerinden Türkiye'ye Erasmus Öğrenci Değişim Programı ile gelen öğrencilere, Yaşar Üniversitesi'nde Türkçe dersi veriliyor. 2011-2012 akademik yılı bahar döneminde İstanbul, Ankara, Kocaeli, Antalya gibi birçok şehirdeki üniversitelerde eğitim görecek olan Erasmus öğrencileri, derslerine başlamadan önce "Yabancılar İçin Temel Türkçe" öğreniyor. Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen projede öğrenciler 1 ay süresince Türkçe öğrenirken, Türkiye'nin özellikle de İzmir ve Ege Bölgesi'nin yöresel kültürünü de merak ediyor ve öğrenmek istiyorlar.
TÜRKÇE İLE BİRLİKTE ZEYBEK KURSU DA AÇILACAK
Yaşar Üniversitesi'nde yabancı öğrencilerden gelen talep üzerine başlatılan zeybek kursuna katılan aralarında İtalya, Fransa, Litvanya, Almanya, Macaristan, Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve Romanya'nın da bulunduğu 8 ülkeden 13 öğrenci, bir ay süresince Halk Dansları Eğitmeni Gökhan Barutçu eşliğinde İzmir ve Ege'nin yöresel oyunlarından zeybek çalıştı. Yabancı öğrenciler, kursun ardından Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampusü'nde düzenlenen gösteriyle seyirci karşısına çıktı. "Kına Gecesi" ve "Harmandalı" oyunlarını sergileyen öğrenciler seyircilerden tam not aldı ve uzun süre alkışlandı.
Yaşar Üniversitesi AB Merkezi Müdürü Ayselin Yıldız, Türkçe kursu ile birlikte Türk kültürüne olan bu ilgiden çok memnun olduklarını belirterek, öğrencilerden talep gelmesi halinde Türkçe kursunun bir parçası olarak zeybek kursu açmayı da düşündüklerini söyledi.


Editör: TE Bilişim