Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak
Engelli iki dost olan görme engelli Namık Tuncel ve ortopedik engelli Gökay Dostum, zoru başararak bisikletleriyle Ankara’ya gitmeye hazırlanıyor. Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden yola çıkarak Manisa’da bisikletlerine binen ve ardından İzmir’e kadar ulaşan Tuncel ve Gördüm, Ankara’ya giderek toplamda 1001 kilometre yol kat etmeyi amaçlıyor. Trafik kazalarında milyonlarca kişinin engelli kaldığını, kendisinin de bir trafik kazası nedeniyle gözlerini kaybettiğini söyleyen Tuncel, 28 ilçe ve yedi ile yaptıkları ziyaretlerde emniyet müdürlüklerine giderek trafik kazalarında engelli olan vatandaşların sorunlarını aktaracaklarını, hedeflerinin ise Başbakan ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ulaşmak olduğunu belirtti.
TRAFİK KAZASINDA GÖZLERİNİ KAYBETTİ

Kendisinin de bir trafik kazası sonucu engelli olduğunu söyleyen Tuncel, şöyle konuştu:

“Sarhoş vatandaşlar trafik kurallarına uymayarak önümde kavga ediyorlardı. Direksiyon hakimiyetimi kaybettim. Motosikletten düşmemle birlikte göz damarlarım zarar gördü ve gözlerimi kaybettim. Trafik kazalarında engelli olan vatandaşlarda artış var. 2002’de 400 bin olan trafik kazası sayısı, 2012’de 1 milyon 296 bin trafik kazasına ulaşmış. Bunun 268 bin 102’si ağır yaralı. Bu rakamın yüzde 10’unun ömür boyu engelli olduğunu düşünürsek bu ülke 27 bin daha engelli kazandı.”

“ENGELLİ HER GÜN ÖLÜR”

Trafik kazalarında engelli olan vatandaşların artması nedeniyle Balıkesir’den yola çıkarak Manisa’da bisikletlerini teslim aldıklarını belirten Tuncel, sözlerini şöyle sürdürdü:

”İzmir’e kadar geldik. 28 ilçe ve yedi ile giderek emniyet müdürlüklerini ziyaret edeceğiz, ardından Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ulaşacağız. Son durağımız ise Sayın Başbakanımız. Başbakanımıza giderek konuyla ilgili sorunlarımızı aktaracak ve neye ihtiyacımız olduğunu anlatacağız. Benim kullandığım bir slogan var. Trafik kazasında bir kez ölünür engelli olan her gün ölür. Bir çok şeyinizi kaybediyorsunuz. Hayata geri döndürmek için de fazla destek yok. Biz 1001 kilometreyi iki engelli olarak yapıyorsak engelli olmayan vatandaşlar daha fazlasını yapabilir.”

Ortopedik engelli Gökay Dostum ise, arkadaşıyla birlikte hedeflerine ulaşacaklarını belirterek, “Herkese aslında engelli olmadığımızı göstermek için yola çıktık” dedi.

Editör: TE Bilişim