Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
Eğer anlaşma sağlanamazsa işçiler, bayramdan sonra tekrar greve gidecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZENERJİ’de toplu iş sözleşmesindeki uzlaşmazlık devam ediyor. Toplamda 3 bin 600 İZENERJİ çalışanı bugün iş bırakma eylemi yaptı. İşçiler sabah saatlerinde Basmane Meydanı’nda toplandı.

Grup daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi binasına yürümek üzere yola çıktı. Yaklaşık 2 bin işçi ’Kurtuluş yok, tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz’, ’Zafer direnen işçinin olacak’, ’Sadaka değil toplu sözleşme’ sloganları atarak Gazi Bulvarı üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne yürüdü. Burada toplanan işçiler belediye aleyhine sloganlar attı. Bu sırada polis ekipleri TOMA ve çevvik kuvvet ekibiyle Konak Meydanı’nda önlem aldı.

Daha sonra İZENERJİ şirketinde yetkili Genel-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı grup adına açıklama yaptı. Emeğin mücadelesini ve emeğin kavgasını verdiklerini dile getiren Şanlı, ’’Bu ülkenin sahipleri bizleriz, bu ülkenin her toprağında her karışında emek veren, bu ülkeyi yaşanılabilir bir yer haline getiren, birilerin ileri demokrasi dediği süreci yaşatan ve kalkındıran biz emekçileriz. Ne istiyoruz bu ülkede; artık çocuklarımızın geleceğe umutlu bakmasını istiyoruz.

Her gün bu ülkenin zamları karşısında aldığımız ücretin eğilmemesini istiyoruz. Aslında taleplerimiz bu kadar masumca ama ne yazık ki bizim seçtiklerimiz niçin seçildiklerinin farkında değiller. Seçtiğimiz gibi indirmesini de biliriz.

Birlikte bu mücadelenin grevsiz olması için mücadele verdik. Hiçbir emekçi grevden yana değil. Eğer şartlar bizi greve iterse bundan sonra yaşanacaklara hiç kimsenin yorum yapma hakkı kalmıyor. Mücadelemizi ayladan beri sürdürüyoruz.

Eğer greve çıkmadan şartlarımız kabul olursa o zaman bu süreci hep birlikte olumlu bir şekilde bitireceğiz. Gelinen aşama bayramdan sonra greve çıkacağız gibi görünüyor. Eğer iki hafta içerisinde anlaşma sağlanamazsa bayramdan sonra ilk hafta greve gidiyoruz’’ dedi. Gruptan 5 kişi Büyükşehir Belediyesi çatısına çıkarak ’Anlaşma yoksa grev var’ pankartını astı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Editör: TE Bilişim