İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı Cengizhan Mahallesi’nde dev yaşam alanına dönüştürdüğü 90 bin metrekarelik Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal Yaşam Parkı’nda açtığı spor okulları, çocuklar kadar ev hanımlarının da ilgisini çekiyor. Yaşam Parkı’nda çocuklar için açılan futbol, basketbol, voleybol, tenis, judo ile tekvando kurslarının yanı sıra kadınlara yönelik de aerobik kursları düzenleniyor. Pazartesi ve Çarşamba günleri 1 saatlik 3 seans halinde düzenlenen aerobik kurslarını katılan kadınlar, uzman antrenör eşliğinde spor yaparak form tutuyor. Kurslara gencinden yaşlısına çok sayıda kadın ilgi gösteriyor. Tesislerde spor olanağına kavuşan kadınlar bakın neler söylüyor:
Fatma Türkoğlu (51): “Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum. Burasının yapılışını beğeniyle takip edip açılması için sabırsızlıkla bekledim. Dışarıda spor yapmak çok zor, güneş altında spor yapmaktan kurtulduk. Kızımla birlikte spora geliyoruz. Salonumuzun daha da gelişmesini istiyoruz.”
Nilay Türkoğlu (24): “Gelişen teknoloji insanı hareketsizleştiriyor. Daha fazla hareket edebilmek ve fazlalıklarımızdan kurtulmak adına aerobik kursuna katıldım. Belediye’nin sunduğu olanaklar çok iyi. Aynı zamanda Ekrem Akurgal Yaşam Parkı’nda oluşturulan yeşil alanlarda da yeşilin tadına varıyoruz.”
Ayşegül Baysak (22): “Açtığı spor hizmeti için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederim. Zayıflama ve sağlıklı yaşamak için geldim. Evime yakın olduğu için çok iyi oldu. Okulum olduğu için zaman ayıramıyordum. Şimdi kışın da spora devam edeceğim.”
Ayşegül İp (43): “Sağlık sorunlarım nedeniyle doktorum spor yapmamı önerdi. Bu Yaşam Parkı açılmadan önce dışarıda spor yapıyordum. Dağ, taşı dolanmaktan bıkmıştım. Böyle salon açtığı için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.”
Zülfü Ulusal (41): “Böyle bir hizmeti ayağımıza getirdiği için Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ederim. Daha önce başka yerlerde spor yapmaya çalışıyordum ama zor geliyordu. Burası benim gibi spor yapmak isteyen ev hanımları için çok iyi oldu.”

Editör: TE Bilişim