Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
Gönüllerde Üç Fidan

Özellikle Deniz Gezmiş’in bugüne kadar bilinmeyen üç günlük İzmir günlerini sanatçı ve yazar dava arkadaşı Zihni Çetiner anlatacak. 5 Mayıs cumartesi günü Konak Belediyesi Dr.Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi Avni Anıl Sahnesi’ndeki etkinlik saat 13.00’de başlayacak. Açılış konuşmasını Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’ın yapacağı panelin konuşmacıları arasında; İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Birgün gazetesi yazarı Oğuzhan Müftüoğlu, sanatçı ve yazar M.Zihni Çetiner ile Ege Kültür Platformu Başkanı Okan Yüksel yer alacak.

Güzel yazı bayramı

Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen etkinlikler arasında 1.Güzel Yazı Bayramı yediden yetmişe hemen herkesin ilgisini çekecek. Ünlü gazeteci ressam kaligraf Ethem Çalışkan yönetiminde düzenlenen bayram 7 Mayıs pazartesi günü Konak Belediyesi Fuar Evlendirme Dairesi’nde saat 10.00’da başlayacak. Etkinlik boyunca; mürekkep, kâğıt ve kalem sohbetle buluşacak.

Dost ülkenin müzik nağmeleri

9 Mayıs Çarşamba günü ise Alsancak Vapur iskelesinden dost ve kardeş ülkenin müzik nağmeleri imbat rüzgârı eşliğinde kentin içlerine kadar yayılacak. Saat 20.00’de Konak Belediyesi Rumeli Halk Oyunları Ekibi ve Bosna Sancak Derneği Folklor Ekibi Koreografi gösterisinin ardından SAKOBAND Grubu Rumeli ve Balkan Müzikleri Konseri gerçekleştirilecek. Aynı gün gazeteci-yazar Nedim Atilla İzmir mutfağının zenginliklerini anlatacak. Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi Benal Nevzat Toplantı Salonu’ndaki söyleşi saat 15.00’de başlayacak.

2.İzmir Felsefe Günleri geliyor

Konak Belediyesi tarafından düzenlenen 2.İzmir Felsefe Günleri 10 Mayıs Perşembe günü Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi Benal Nevzat Toplantı Salonunda başlayacak. Açılış konuşmalarını Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Dokuz Eylül Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Bayram Bayrakdar ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün yapacak.

Bazen Görmek Yetmez

Konak Belediyesi, İzmir Çamlaraltı Koleji ve Kamu Yararına Görmeyenleri Koruma Derneği İşbirliğiyle yaşama geçirilen projede eğitim aldıktan sonra diledikleri fotoğrafları çeken görmeyenlerin gönül gözüyle ölümsüzleştirdikleri fotoğraflardan oluşan sergi sanatseverler ile buluşacak. 10 Mayıs günü Alsancak Sevgi Yolu’nda saat 17.00’de açılacak olan sergi 16 Mayıs tarihine kadar gezilebilecek. 11 Mayıs Cuma günü Konak Belediyesi ile Fikir Tasarım Enstitüsü’nün birlikte düzenlediği I.Ulusal Kadın Ne İster Etkinlikleri Konak Belediyesi Fuar Evlendirme Dairesi’nde saat 11.00’den 17.00’ye kadar devam edecek.

1.Oryantiring Günleri”

Konak Belediyesi bu yıl renkli bir etkinliğe daha ev sahipliği yapıyor. 11 mayıs Cuma günü Saat: 14.00’de Oryantringin Akademik Sosyal ve Sportif Yaşamımızdaki Yeri konulu sempozyum ile birlikte “1.Oryantiring Günleri” başlayacak. Moderatörlüğünü Dr. Umut Başoğlu’nun yapacağı sempozyuma konuşmacı olarak Konak Belediye Bakanı Dr. Hakan Tartan, Ekin Koleji Genel Müdürü Yasemin Reşitoğlu, Türkiye Oryantiring Başkanı Mehmet Genç ve spor yöneticisi Prof. Dr. Turgay Biçer katılacak. Sempozyum Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Sanat Merkezi Avni Anıl Sahnesinde gerçekleştirilecek.

Yazarlar İzmir için okuyor

16 Mayıs Çarşamba günü Konak Belediyesi İzmir Mask Müzesi, renkli görselliklerle dolu bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi Koordinatörü-Heykeltıraş Vural Topaç 2010 Tayland Mum Heykel Sempozyumu’nun görsel sunumunu söyleşi eşliğinde saat 13.00’de gerçekleştirecek. Aynı günün akşamı ise yazarlar kitaplarını okuyor projesini yaşama geçiren Konak Belediyesi, İnci Aral’ın ardından bu kez Ahmet Ümit ile kitapseverleri buluşturacak. Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Sanat Merkezi Avni Anıl Sahnesinde saat 18.00’de başlayacak olan etkinlikte yazar Ahmet Ümit Sultanı Öldürmek isimli kitabından pasajlar okuyacak.

11.Alsancak Şenliği

Bu yıl 17-18 Mayıs tarihlerinde 11’nci kez start alacak olan Alsancak Şenliği’nde Kenan Doğulu konseri etkinliğe damgasını vuracak. Gündoğdu Meydanı’nda saat 21.00’de başlayacak olan konser, Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği tarafından düzenlendi. Alsancak Şenliği kortej yürüyüşü her yıl olduğu gibi geleneksel olarak Gündoğdu Meydanı’ndan başlayacak, Kıbrıs Şehitleri Caddesi boyunca devam edip, İsmail Sivri Anıtı önünde son bulacak. Şenliğin ikinci günü, X Fighters Jams İzmir Motorsiklet üzerinde çılgın akrobatik hareketler, "Yok Artık!" dedirten atlayışlar ve unutulmaz bir şov sergilenecek. Serbest Stil Motokros’un 4 kralı Meksika, Mısır, Rusya, İspanya, İngiltere ve İtalya'dan sonra şimdi de İzmir'i fethetmeye geliyor. X-Fighters Dünya Turu'nun en önemli sporcularını izlemeye hazırsanız, 18 Mayıs'ta İzmir Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda yerinizi alın.

“Tarihi Mirasla Bugünkü Türkiye”

Geçmişten günümüze tarihe tanıklık etmiş olayları kendi süzgecinden geçirerek, doyumsuz bir tat ile aktaran tanınmış tarihçi İlber Ortaylı’nın konferansı bir hayli ilgi çekecek. Tarihi Mirasla Bugünkü Türkiye konulu konferans ile 18 Mayıs Cuma günü saat 15.00’de Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Sanat Merkezi Avni Anıl Sahnesinde tarih sevenler İlber Ortaylı ile buluşacak. 24 Mayıs Perşembe geleneksel Usta’ya Saygı’ya gazeteci yazar Okan Yüksel konuk olarak katılacak. Yüksel’in dostları, meslektaşları, ailesi ve yakınları anılarını anlatacak. Sancar Maruflu’nun yöneteceği Usta’ya Saygı etkinliği, Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi Benal Nevzat Toplantı Salonunda Saat 19.00’da başlayacak.

İlhan Şeşen şenliğe renk katacak

Konak Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak Kılıçreis Mahalle Muhtarlığı ile birlikte düzenlediği Kılıçreis Şenliği 25 Mayıs Cuma günü saat 19.30’da Roman bandosu konseri, Sokak Sanatları Atölyesi canlı performansının ardından İlhan Şeşen konseri ile devam edecek. Şenlik Hatay Kılıçreis Parkı’nda yapılacak. Aynı gün Alsancak Dominik Caddesi’nde ise 10.00-18.00 saatleri arasında İzmirliler bir başka festival ile buluşacak. 2. İzmir Balık Festivali’nde Ege mutfağının eşsiz lezzetleri, resim yarışması, söyleşi, konser ve çocuk tiyatrosu deniz ürünlerini sevenleri bir araya getirecek.

Metin Feyzioğlu konferans için geliyor

Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Sanat Merkezi Avni Anıl Sahnesi aynı gün önemli bir konuğu ağırlayacak. Saat 14.00’de “Hukuk, Anayasa ve Değişim Sürecinde Türkiye” konulu konferans için İzmir’e gelen Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu, gündemdeki konuları masaya yatıracak.

Editör: TE Bilişim