13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı
Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınan İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, görevini Kastamonu’dan atanan Sami Uslu'ya devretti. Bilkay, polis tören mangasıyla karşıladığı Sami Uslu’ya sarıldı. Devir-teslim tutanağı imzalama sırasında basın açıklaması yapan Bilkay, şunları söyledi: “Bu mübarek Cuma gününde görevimi çok değerli bir arkadaşıma devrediyorum. İzmir Emniyet Müdürlüğü’nden bugün itibariyle ayrılıyorum. Bu mübarek günde çok değerli kardeşime görevi devretmekten çok mutluyum. Bu 25 aylık süreçte İzmir halkının mutluluğu ve huzuru için görev yaptık. Yaptıklarımız vardır yapamadıklarımız vardır ama samimi olarak çalıştığımıza inanıyorum. İzmir halkından yaptıklarımız için çok teşekkür beklemiyorum ama yapamadıklarımız için özür diliyorum. Bana haklarımı helal etmelerini istiyorum. Benden yana haklarımı helal ediyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Çok değerli bir müdürümüz, İzmir’e yakışan bir müdürümüz var. İnşallah bizden daha başarılı olacaktır. Bu bayrağı daha yukarılara taşıyacağına inanıyorum.”
YENİ MÜDÜR VALİ TOPRAK’I ZİYARET ETTİ
Uslu da devir teslim töreninde şu açıklamayı yaptı: “Kendilerinin de ifade ettiği gibi yaklaşık 25 aydır burada başarıyla görev yaptılar. Bildiğiniz gibi kamu görevlileri nihayet vazifelerini sonlandırıyorlar. Ali ağabeyimiz de görevini başarıyla yapmıştır. İzmir teşkilatı ve şahsım adına hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Diğer görev yerinde başarıyla çalışacağına inanıyorum.” Devir-teslim tutağı imzalama töreni sonrası, yeni emniyet müdürü Sami Uslu, Ali Bilkay’ı aracına kadar uğurlarken, ardından İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı da makamında ziyaret etti.

“BAYRAĞI DAHA DA İLERİYE TAŞIYACAK”
Ziyarette 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Vali Toprak, sözlerine şöyle devam etti: “Ali Bilkay müdürümüzü burada geçirdiği 25 aylık süre içerisinde gerek kamu güvenliğinin gerek toplum rahatının sağlaması noktasında başarılarından dolayı kendisini tebrik ediyorum. Geçmişte çok inişli çıkışlı zamanlarımız oldu bunlarda hiçbir can kaybı olmadan en az sıkıntıyla atlatmanın alt yapısını da birlikte çıkarmış oldular. Bilkay müdürümüzün şahsında kendisini ve tüm emniyet teşkilatını tebrik ediyorum. Hayırlı olsun. Kendisinin Bilkay müdürün bıraktığı yerden bayrağı daha da geliştirerek taşıyacağından daha önceki çalıştığı yerlerden ve birikiminden dolayı inanıyorum. Umuyorum ki trafik hizmetlerinden asayiş hizmetlerine toplum güvenliğinden toplumun geleceğini tehdit eden sosyal problemlere kadar çalışmaları daha da geliştireceklerdir.”

Editör: TE Bilişim