13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı
Kemeraltı Çarşısı girişinde ortak basın...
İZMİR'deki sendikalar, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlaması için herkesi Gündoğdu Meydanı'nda buluşmaya çağırdı.

Kemeraltı Çarşısı girişinde ortak basın açıklaması yapan 1 Mayıs kutlamaları düzenleyicisi sendikalar, meslek odaları ve emek örgütlerinin temsilcileri “Yaşasın 1 Mayıs, alanlardayız" sloganı attı. Hazırladıkları broşürleri dağıtarak İzmirliler'i 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda, Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda buluşmaya davet etti. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, yaptığı açıklamada, İzmirlileri ve işçi sınıfını, Gündoğdu Meydanı'na çağırdı.

Sarı, 12 başlıkta topladıkları talepleri olduğunu belirterek, "Siyasi iktidarın her türlü baskı politikalarını arttırdığı, işçi cinayetlerinin rutin hale geldiği, sömürünün her türlüsünün normalleştirildiği, doğa talanının ülkeyi yaşanmaz kılma yolunda ilerlediği, kadına yönelik şiddetin doruğa çıktığı günlerden geçerken, 1 Mayıs birlik, mücadele ve dayanışma gününü karşılamaya hazırlanıyoruz.

Ülkemizde tüm bu sorunlar giderek büyürken, İzmir'deki emek ve meslek örgütleri olarak bizler tüm yurttaşlarımızı işçi katliamlarına, gerici, baskıcı, ırkçı eğitime, yalana, talana, hırsızlığa, taşeron düzenine, doğanın talanına, kentlerde rantsal dönüşüme karşı, kadın cinayetlerine, sağlık hakkımızın ticarileştirilmesine, grev hakkının gasp edilmesine karşı, tam bağımsız Türkiye için, kadınların özgürlüğü için, adalet, özgürlük ve demokrasi için 1 Mayıs Cuma günü 13.00'te Gündoğdu Meydanı'nda buluşmaya, taleplerimizi hep bir ağızdan haykırmaya çağırıyoruz" dedi.

Basın açıklaması ve 1 Mayıs çağrısına, Birleşik Kamu-İş İzmir Temsilciliği, DİSK Ege Bölge Temsilciliği, İzmir Barosu, İzmir Diş Hekimleri Odası, İzmir Eczacılar Odası, İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, İzmir Tabip Odası, İzmir Veteriner Hekimler Odası, KESK İzmir Şubeler Platformu, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, TÜRK-İŞ 3'üncü Bölge Temsilciliği olmak üzere toplam 11 kurum katıldı.

Editör: TE Bilişim