Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık
İl Sağlık Müdür Yardımcısı Turan Sofuoğlu, İzmir'de 13 Şubat 2009 tarihinde hizmete başlayan helikopter ambulansın 2012 itibariyle üç yılını doldurduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bugüne kadar bin 595 vakaya ulaşmış olduk. Helikopter ambulansımız, Kozak Yaylası'nda bir taş ocağındaki yaralıya ulaşarak İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirdi."
Sağlık durumunun ciddi olabileceğini belirten Sofuoğlu, şunları söyledi: "Abdurrahman Aytuğ adındaki işçimizin iki ayağında da kırık var. Şu an travma söz konusu o yüzden hayati tehlikesi bulunmaktadır."
Ambulans helikopterin sadece İzmir'e hizmet vermediğini de belirten Sofooğlu; sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün Ege Bölgesi'ne hizmet veriyoruz. Toplam ülke çapında 10 bin 700 vakaya ulaşıldı. İzmir'deki helikopter ambulansın vaka sayısı, şu anda 17 helikopterin en önünde. İki pilot, bir paramedik ve bir doktorla görev yapıyoruz. Son yaralı işçiyle birlikte Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 630 hastamızı taşıdık. Burası ana merkez, 2012'de taşıdığımız hasta sayısı 51"
Editör: TE Bilişim