Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
Pilot uygulama çerçevesinde Konak Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı ve konuyla ilgili yetkililer katıldı. Konak Anadolu Lisesi'nin yanısıra Karşıyaka İmam Hatip Anadolu Lisesi, Buca Işılay Saygın Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ile Selçuk İMKB Anadolu Lisesi'nde, 9. sınıflardaki 416 öğrenci ve 187 öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldı.
Düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, uygulamanın son derece doğru bir karar olduğunu ve dünyada bir ilkin gerçekleştiğini belirtti. Projenin eylül ayına kadar liselerde uygulanacağını, dört yıl içinde de bütün öğrencileri kapsayacak şekilde yaygınlaştırılacağını kaydeden Bardakçı, 6 Şubat 2012 tarihinde 17 ildeki 52 okulda başlayan Fatih Projesi'nin 17 milyon öğrenci, 1 milyon öğretmen ve 620 bin dersliği kağıt kullanımından kurtaracağını belirtti.
Bu projeyle öğrenci ve öğretmenlerin çağa daha kolay ayak uydurabileceğini söyleyen Bardakcı, "İlimizde dört gündür dört okulda çalışmalar devam ediyor. Dört lisede iki sınıfta etkileşimli tahtalarımızı kurduk. 416 öğrenci ve 187 öğretmene tablet bilgisayar dağıttık. Hem öğretmenlerimizin hem öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlayacak önemli bir konu. Önümüzdeki günlerde sınıf ve okul sayısını artıracağız" diye konuştu.
Tablet bilgisayarlı eğitim sisteminin dünyada başka örneği bulunmadığını, aynı zamanda çevreci olduğunu belirten Vefa Bardakcı, "Tabii ki bu teknolojinin eğitim kalitesi anlamında birçok üstünlükleri var. En güzel yönlerinden biri, kitap defter taşıma olmaması ve dolayısıyla kağıt kullanılmaması, böylece ağaçların korunması. Ayrıca öğrencilerin duyu organlarına hitap ettiği için öğrenme oranını arttırıcı bir teknoloji. Bu sistemin, eylül ayına kadar meslek liseleri hariç bütün liselere dağıtılacağını
biliyoruz. Dört yıl içinde kademeli olarak ilköğretim okullarına da yaygınlaştırılacak" diye konuştu. 
Tablet bilgisayarlarını alan öğrenciler de, çok mutlu olduklarını belirtip yetkililere teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim