Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
Doğu illerinden esrar maddeleri temin ettikleri ayrıca İstanbul'dan getirilen uyuşturucu hapların piyasaya sürüldüğü bilgisine ulaşan İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekipleri, 1,5 yıllık çalışmanın ardından İzmir, İstanbul ve Diyarbakır'da eşzamanlı 10 operasyon düzenledi. Operasyonda, toplam 288 kilo esrar ve 730 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 14 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Ayrıca, şebeke üyelerinin
teknik takibi sırasında uyuşturucu sevkiyatının devam etmesi üzerine polis, İzmir ve Diyarbakır'da baskınlar yaptı. Ele başı olduğu iddia edilen N.E. ve V.E'nin de aralarında yer aldığı 11 kişi İzmir'de, 4 kişi Diyarbakır'da gözaltına alındı.
Ev ve işyerlerinde 250 gram esrar ele geçirilen zanlıların, alışveriş için Karşıyaka ilçesinde bir araba yıkama yerini kullandığı öğrenildi. Arabalarını yıkamaya gelen alıcıların "motoru cilala", "cilalı olsun" şeklinde şifreli kelimelerle uyuşturucu istediği belirlendi. İşlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.


Editör: TE Bilişim