Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak
Edinilen bilgiye göre; Peru'da gözaltına alınan şebeke elebaşı M.K. ile kuryelik yaptığı öğrenilen ve Ekvator'da gözaltına alınan T.Ü. adlı bayanın ise her iki ülkede yargı önüne çıkarılacağı öğrenildi. Şebekenin, daha önce Peru ve Ekvator'da 10 kilo kokain maddesi yakalattıkları da ortaya çıkarıldı. 
Uyuşturucu maddelerle mücadelesini aralıksız sürdüren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri,  İzmir  merkezli bir grubun ucuz olduğu için Peru ve Ekvator'dan yasadışı yollardan Türkiye'ye uyuşturucu madde soktuğunu ve uyuşturucu madde ticaretini yaptığını belirledi. Şebekeye yönelik 1.5 yıldır takip sürdüren Narkotik ekipleri, geçtiğimiz gün şebekenin Türkiye ayağına operasyon düzenleyerek 15 kişiyi gözaltına aldı. Türk Narkotik timlerinin verdiği bilgilerışığında harekete geçen Peru ve Ekvator polisi de iki ayrı operasyon düzenleyerek 2 kilogram kokain maddesi ele geçirdi. Peru ve Ekvator'da birisi şebeke elebaşı, birisi de kurye kadın olmak üzere 2 Türk vatandaşı gözaltına alındı. 
Narkotik Büro Amirliği'ndeki sorgulamaları tamamlanan biri bayan 15 kişi sabah erkan saatlerde adliyeye sevk edildi. Peru'da üzerindeki 1 kilo kokain maddesi ile yakalanan şebeke elebaşı M.K. ile uyuşturucu şebekesinin kuryeliğini yaptığı iddia edilen ve Ekvator'da gözaltına alınan T.Ü. adlı kadının bu iki ülkede mahkeme karşısına çıkacağı daha sonra ise Türkiye'ye iade edilmelerinin isteneceği öğrenildi. 
Editör: TE Bilişim