Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
Törende konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, önümüzdeki günlerde Üçyol-Üçkuyular hattındaki üç istasyonu daha açarak, metroyu hizmete sokmayı planladıklarını söyleyerek, ulaşıma yaptıkları zam hakkında kendilerine yönelik yapılan eleştirilere yanıt verdi.
Başkan Kocaoğlu, “90 dakika uygulaması başka hiçbir ülkede yok. İzmir’de ulaşımı belediyenin kendi kurumları ve kendi imkanları dahilinde görevi biz üstleniyoruz. Tam bilet zam yüzde 8.11, öğrenciye zam yüzde 10, öğretmene yüzde 21.74. ÖTV ve KDV yüzde 18 oranında indirilirse yolcularımızı daha ucuza taşıyabileceğiz. Zammı zorunlu olarak yaptık” dedi.
CHP İzmir Milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve İl Yönetimi, ilçe belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, ilçe örgütlerinin yöneticileri, oda ve meslek kuruluşlarının temsilcileri, bürokratlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende Başkan Kocaoğlu, her biri 608 bin 985 lira değerinde otobüsler alarak toplam da 60 milyon 800 bin TL’lik yatırımın altına imza attıklarını vurgulayarak, otobüslerin Euro5 standartlarında, çevreye duyarlı, engelli binişine elverişli, alçak tabanlı ve basamaksız iç yapıya sahip otobüslerin ilk partisinin Şubat 2014’te teslim edileceğini açıkladı.
2004’ten Bu Yana Ulaşım Rakamları
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Göreve geldim 2004’ten bu yana otobüs sayısı bin 127 iken 1467, toplam körüklü araç sayısı 344 iken 412, engelli erişimine uygun otobüs sayısı 12 iken 816, klimalı araç sıfır iken bin 226 ya çıkmış, hizmet veren ilçe sayısı 9 dan 21’e yükselmiştir” dedi.

Editör: TE Bilişim