Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
EXPO 2020 İZMİR Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener, Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, Yürütme Komitesi üyeleri Serpil Alpman, Muzaffer Tunçağ, Sağlık Bakanlığı’nı temsilen Sağlığı Geliştirme Dairesi Başkanı Dr. Kaan Karakaya ve EXPO Genel Sekreteri Ergüder Can da çalıştayda hazır bulundu.

Yoğun bir beyin fırtınasının yapıldığı toplantıda Danışmanlık firması McKinsey uzmanları, Aralık 2012’de teslim edilecek olan adaylık dosyasında sağlık temasının nasıl işlenmesi gerektiği konusundaki önerilerini anlattı. Firma, dünyanın dört bir yanındaki uzmanları aracılığıyla yaptığı görüşmeler ve sağlık konusunda topladığı bilgilerle hazırladığı dosyayı tartışmaya açtı. Toplantıya, McKinsey’in başka ülkelerdeki sağlık konusundaki uzmanları da katıldı. Aynı şekilde iletişim ve tanıtım çalışmaların yürüten Öykü Diyalog International Konsorsiyumu, iletişim ve tanıtım stratejilerini, alanla ilgili çalışmaları yapan ZC Konsorsiyumu ise, İnciraltı’ndaki EXPO alanıyla ilgili önerilerini anlattı.

Danışmanlık kuruluşlarının yaptıkları sunumlar sırasında, EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi üyeleri ve uzmanlarının da görüşlerini alarak, adaylık dosyasının iskeletini ve süreç içinde yapılacak çalışmalar ile ilgili stratejilerini belirlemeye başladılar. Toplantı sonucunda çıkacak çalışmalar, ilk yapılacak Yönlendirme Kurulu Toplantısı’nda başkan ve üyelerinin değerlendirmelerine sunulacak.

Editör: TE Bilişim