13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı
Haftanın ilk iş günü yollara düşen vatandaşlar, İzmir’in merkezi Konak ilçesine bile nasıl gideceğini bilemedi. Birden fazla aktarma ile yorulan vatandaşlar, aktarma merkezlerinde hangi otobüse bineceğini imece usulü öğrendi.

İzmir’de, kent merkezi ve ana arterlerdeki otobüs sayısını azaltarak aktarmalı sistemi güçlendirmeyi hedefleyen ESHOT Genel Müdürlüğü, Ulaşım Sisteminin Yeniden Tasarımı projesini dün hayata geçirdi. Uygulama ile merkez, Karşıyaka, Bornova, Buca ve Teleferik olmak üzere 5 ana bölgeye ait 42 alt bölgenin ulaşım sistemi yeniden tasarlandı.

Buna göre, yolcular otobüsler vasıtasıyla İzmir Metro ve İZBAN istasyonlarına, vapur iskelelerine ya da otobüs duraklarına taşınacak. Uygulamanın başladığı günün pazar günü olması nedeniyle karmaşa yaşamayan İzmirliler, haftanın ilk iş gününde uygulamaya isyan etti. Hangi noktadan hangi noktaya nasıl gideceklerini bilemediklerini ve çok fazla aktarma yapmak zorunda kaldıklarını belirten yolcular, “Sabahtan beri işe gitmeye çalışıyoruz. İşe geç kaldık. Kaç aktarma yaptık bilmiyoruz bile. Ramazan’da yapılır mı? İşler ancak Aziz Kocaoğlu gidince rayına oturur. Yaşlılar, engelliler, hastalar bu kadar aktarmayla nasıl yolculuk yapacak?” dediler.

“32 SENEDİR İZMİR’DEYİM AMA NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM”

Uygulamanın ilk günü zorluk yaşadığını ve yaşamaya da devam edeceklerini söyleyen Aytaç Kardeş isimli yolcu, “Daha ilk gün ikinci araca transfer olmaya çalışıyoruz. Zor bir dönem olacak. Umarım böyle sürmez. Engelliler ve yaşlılar için elbet daha zor olacak.

Bir de bunun kış dönemi var. Burada beklemek bile mümkün olmayacaktır” dedi. Uygulamayı ‘rezillik’ olarak yorumlayan Serhat Yaşar da, trafik yükünü azaltmak için kulağın tersten tutulduğunu belirterek şunları söyledi: “Aziz Kocaoğlu’nun açıklama yapması lazım. 32 senedir İzmir’deyim ama şuan ne yapacağımı şaşırdım. Konak’a gideceğim ama nasıl gideceğimi bilmiyorum. İzmir’i yeniden tanımaya başlıyoruz.”

“İŞE GEÇ KALDIM”

Uygulama hakkında anlaşılır bir tanıtım yapılmadığı için hangi otobüse bineceğini bilmediğini söyleyen Nilgün Apohaner isimli vatandaş ise şöyle konuştu: “İşe gidemiyoruz. 252 yazıyor, Kahramanlar diyor. O nerede bilmiyoruz ki.

Normalde evimizin önünden işyerime otobüs vardı. Şimdi metro ile 15 dakika yürümek zorunda kalacağım. İşe geç kaldım iş başı 09.00.”
Editör: TE Bilişim