Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak
Festivalde ilk kez kadın ağa da seçildi.
Buca Belediyesi ile Belenbaşı Muhtarlığı’nın ortaklaşa düzenlediği Belenbaşı Yörük Kültürünü Tanıtma ve Kiraz Festivali’nde yılın en iyi kiraz yetiştiricileri ödüllerini alırken, ilk kez bir kadın ağa seçildi. İzmir’in dört bir yanından akın akın festivale gelen binlerce kişinin coşkusuna Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile CHP İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Musa Çam, Mustafa Moroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı-İzmir milletvekili Adayı Selin Sayek Böke, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, CHP İzmir Milletvekili Adayı Ali Hıdır Uludağ ile Turgay Bozoğlu, belediye meclis üyeleri, Bucalı muhtarlar ve yüzlerce Bucalı vatandaş katıldı.
FESTİVAL AĞASI İLK KEZ BİR KADIN OLDU
Birbirinden eğlenceli yarışmalar eşliğinde gerçekleşen festivalde bu yıl ilk kez bir kadın “Festival Ağası” seçildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Raziye Çakıroğlu Oban, Belenbaşı köyünde yaptığı çalışmalardan dolayı “Festival Ağası” olarak seçildi. Hanım Ağa’ya, geleneksel giysi ‘yağlık’ı Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Belenbaşı Muhtarı Hüseyin Altıparmak ile birlikte giydirdi. Hanım Ağa Doç. Dr. Raziye Çakıroğlu Oban, köy halkına teşekkür ederek, “Ulu Önder Atatürk’ün de dediği gibi; biz millete ağa değil, ancak yarenlik, yoldaşlık edebiliriz” dedi.
SONUÇLAR AÇIKLANDI
Festivalde Hasan Kınacı “Yılın En İyi Kiraz Yetiştiricisi” seçilirken, Ahmet Kınacı 2., Musa Altıparmak da 3. oldu. Festival kapsamında yapılan yemek yarışmasında ise, Nesibe Kınacı 1., Ayşe Kınacı 2., Fatma Altıparmak da 3. seçildi.
“TOPRAK CANLANACAK”
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Adayı Selin Sayek Böke, 7 Haziran’da yapılacak seçimlere vurgu yaparak, “Toprağın bereketini hissettiğimiz o kiraza güzel rengini veren doğamız canlanacak ve yeşerecek bir Türkiye’nin adımını atmak için çok az zaman kaldı. Çok heyecanlıyız. Çünkü tarımı canlandıracak, toprağa bereketini verecek, sizleri daha zenginleştirecek, ürünlerinizi ağzınızı tatlandırmanın ötesinde dünyanın her köşesine taşıyacak çok kuvvetli bir ekonomi programıyla bu seçimlere hazırlandık. Pazar günü bu yarışın sonu. İşte o yarışta vereceğiniz oylarla Türkiye daha yaşanabilir olacak. Peki ne olacak? Her meydanda haykırıyoruz. Mazottan vergi alınmayacak. Mazot 1.5 liraya çiftçiye verilecek. Böylece toprak canlanacak ve sizler üreteceksiniz. Türkiye kalkınacak” diye konuştu.
“ÇOCUKLARIMIZI TARIMLA TANIŞTIRACAĞIZ”
Konuşmasında Buca’yı tarımla buluşturmak amacıyla çalıştıklarını belirten Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da, “Köylerimizi yaşatmalıyız. Yasal olarak mahalle statüsüne geçmiş olsalar da, buradaki kalkınma, buradaki yaşam, buraya yapılacak destek inanının Türkiye için koyduğumuz hedefler için çok daha önemli olacaktır. Aynı Belenbaşımızın kirazında olduğu gibi Bucamızın üzümüyle ilgili de çalışmalar yapmaktayız. Onu da böyle bir festivalle taçlandıracağız. Buca’nın sadece logosunda kalan üzümünü artık bir tarımsal faaliyet olarak, gelir kaynağı haline getirerek, çocuklarımızı üzümle, tarımla tanıştıracağız” ifadelerini kullandı.
PİRİŞTİNA’YA TEŞEKKÜR
Belenbaşı Muhtarı Hüseyin Altıparmak ise şöyle konuştu: “Köy tüzel kişiliğimiz kalktığından bu yana, iki yıldır festivalimizin neredeyse tamamını Buca Belediyesi yapmakta. Bu anlamda, sizler adına Buca Belediye Başkanım Levent Piriştina’ya teşekkür ediyorum.”
Editör: TE Bilişim