Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nı (EBSO) ziyaret etti. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Meclis Başkanı Salih Esen ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Başkan Aziz Kocaoğlu, hem İzmir için mesajlar verdi hem de merak edilen sorulara yanıt verdi.
Salih Esen ziyaretinden dolayı Başkan Kocaoğlu’na teşekkür ederek, “Yaşamaktan gurur duyduğumuz kentin hak ettiği yeri alması arzusundayız. 10 yıldan bu yana şehr-i emin olarak görev yapan sayın başkanın geçmiş dönemden aldığı bilgi ve birikimle çok daha iyi gelişmelerle hizmet edeceğine inanıyorum. Hayırlı bir 5 yıl daha diliyorum” dedi.
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da konuşmasında “İzmir’in çok önemli bir bölge misyonu var. Hiçbir zaman bir İstanbul olmayı arzu etmiyoruz. Her kentin bir potansiyeli var, bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Bu süreçte EXPO düşüncelerini hayata geçirip ara vermeksizin sonuçlanması en önemli beklentim” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na başarı dileklerinde bulunan Ender Yorgancılar, “İnşallah kazanan İzmir olacak” diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ziyaretinde sanayicilere yaptıkları çalışmalar hakkımda bilgi verdi. Yeni kent merkezinden İnciraltı’nın planlanmasına, kentsel dönüşüm faaliyetlerinden, İzmir’in tarihi ve arkeolojik değerlerini gün yüzüne çıkaracak çalışmalara kadar pek çok projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sayın Başkan konuşmasında ‘İstanbul gibi olmak istemiyoruz’ dedi. Zaten İstanbul’da yaşayanların çoğu da İstanbul’da olmak istemiyor. Büyük kentleri rant baskısı bu hale getirdi. Kentler ve ekonomi büyüyorsa tabii ki rant olması kaçınılmaz, ama bunun tahrip edici bir şekilde kullanılması yanlış”.
Hayata geçirdikleri projeler sayesinde İzmir’in uzun zamandır içinde olduğu durağanlıktan çıktığını ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Çalışmalarımızı öncelik sıralamasına koyarken, bunun ekonominin kalkınmamıza ne faydası var, hangi sektörü tetikliyor diye bakarak projelerimizi sürdürdük ve sonunda İzmir gerçek anlamda toparlanmaya başladı. Bugün kentte arka arkaya oteller açılıyor ve kentteki hizmet sektörü giderek büyüyor” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notunun hükümetin kredi notundan daha yüksek olduğunu hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, kentteki organize sanayi bölgelerinin Hükümet teşviğinden yararlanması gerektiğini vurguladı. Hangi sektör olursa olsun katma değeri yüksek ürün üretilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Bu ülke üretim seferberliğine kalkmadan hiçbir yere varamaz. Sevindirici olan, bu potansiyele sahip olmamız. Yeter ki, siyasetçiler, üretime yönelik çalışmaya başlasınlar. Hükümetin, siyasetçinin bu işe karışması, paylaşımı karıştırmaktan başka bir işe yaramaz. Bunlara müdahale yanlıştır. Bir de girdi maliyetlerin azaltılması gerek. Ayrımcılık olmadığı sürece her türlü koşulda bu işi sürdürürsünüz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim