İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
Karşıyaka Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşen Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği’ne katılan 360 yabancı öğrenci ile onları konuk eden Karşıyaka’daki öğrencilere gezi ve piknik düzenlendi. Selçuk-Efes ve Kuşadası gezisinden sonrası Davutlar Milli Parkta piknik yapan öğrenciler dil, din, ırk fark etmeden hep birlikte kaynaşıp oyunlar oynadı, neşeli saatler geçirdi.
Gezi, Efes Müzesi’nde başladı. Tarihe tanıklık eden eserleri gezip inceleyen öğrenciler daha sonra Meyrem Ana’nın yaşadığı yere çıktı. Burada mum yakan öğrenciler gruplar halinde daha sonra Efes harabelerine indi. Tarihte yolculuk şeklinde süren gezide harabelerin yapılış dönemleri ve yaşayış özellikleri öğrencilere anlatıldı. Büyük Anfi Tiyatrosu’na varıldığında ise öğrencileri bir sürpriz karşıladı. Tarihte yolculuk yaparak kral ve kraliçeler ile savaşçıların kıyafetleriyle gösteri ekibi sahneye çıktı. Gladyatörler kıyasıya savaştı, kral halkı selamladı, alkış altı. Gösterileri hayranlıkla izleyen konuk çocuklar bol bol fotoğraf çektirdi. Gezi, daha sonra Kuşadası Davutlar Milli Park’ta sürdü. Tüm ekipler aynı alanda ortak piknik yaptı. Kurulan sofralarda ortak yemekler yendi, oyunlar oynandı. Birbirlerinin dillerini bile bilmeyen çocukların sanki yıllardır arkadaşmış gibi kısa sürede kaynaşıp oyunlar oynaması şenliğin amacına uygun gerçekleştiğini belgeler nitelikteydi. Güneşin çıkmasıyla birlikte özellikle soğuk iklimi olan bölgelerden gelen çocuklar denize atlayarak yüzdü.
Gün boyunca top oynayıp, ip atlayan, denizde taş sektiren çocuklar, gördükleri ilgiyi hiçbir zaman unutmayacaklarını belirterek, “Bizim için hayatımız boyunca unutamayacağız bir gün oldu. İzmir gerçekten çok güzel bir kentmiş. Burada çok dostumuz, arkadaşımız oldu. Çok mutluyuz“ dedi.

ŞENLİKTE YARIN
Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği 23 Nisan 2013 Perşembe günü saat 13.30’da Şenlik yürüyüşü ile başlayacak. Karşıyaka Çarşısı’na girecek 16 ülke grupları aynı anda gösteriler yapacak. Şenliğin final gösterileri de yine aynı gün saat 14.30’da Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek. Konuk gruplar sırasıyla gösteriler yapacak.

Editör: TE Bilişim