Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
Dermatolojide oldukça yoğun olarak kullanılan lazer epilasyonun hem kadın hem de erkekler tarafından sıklıkla tercih edildiğini kaydeden Egepol Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Sevda Orhon, lazer epilasyonun uzman kişiler tarafından doğru zamanda uygulanması konusunda uyardı.

Orhon, “Sağlıklı bir lazer epilasyonunda en iyi dozlar ve atımlar cildin renginin en açık olduğu zamanlardan olan Kasım veya Aralık aylarında öneriyoruz. Bununla birlikte güneşe uzun süre maruz kalmayanlar ise haziran ayına kadar lazer epilasyon yaptırabilirler.” diye konuştu. Lazer epilasyon sonrasında kişinin 5 gün süreyle güneşe maruz kalmaması konusunda uyaran Dr. Sevda Orhon, bronzlaşmış ten rengine sahip olanların ise lazer epilasyon için kış aylarını beklemeleri gerektiğini belirtti. Orhon, “Bronzlaşan kişilerde lazer uygulaması, deri yüzeyinin lazer ışığını daha fazla tutmasına ve buna bağlı olarak deri yüzeyinde görülebilecek yan etkilerin artmasına neden olabilir. Görülebilen yan etkiler deride yanık, su dolu kabarcıkların oluşumu veya renk değişiklikleridir” dedi.

Lazer epilasyon öncesinde, adayın mutlaka alanında tecrübeli bir uzman tarafından muayene edilmesi gerektiğini hatırlatan Dr. Sevda Orhon, “16 yaş üstü kişilere uyguladığımız lazer epilasyonda öncelikle kişinin lazer epilasyon uygulaması için uygun bir aday olup olmadığını belirlliyoruz. Lazer epilasyon yaptırmak isteyen kişinin tıbbi özgeçmişi, kullanmakta olduğu ilaçlar gibi bilgileri alarak ve en iyi sonucu almak için lazer epilasyonun hangi lazer türü ile uygulanması gerektiğine karar veriyoruz. Hastayı bilgilendirdikten sonra ise uygulamaya geçiyoruz” bilgisini verdi.

UZMAN HEKİM KONTROLÜNDE YAPILMALI
Çoğunlukla yaz aylarında yapılma ihtiyacı duyulan lazer epilasyon uygulaması, yanlış zamanda ve alanında uzman olmayan kişiler tarafından yapıldığında olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Sağlık alanında yaygın olarak kullanılan ve bazı hastalıkların önlenmesi veya tedavisinde başvurulan lazer epilasyon uygulaması, son zamanlarda erkekler tarafından da rağbet görüyor. Kozmetik alanında sıklıkla kullanılan lazer epilasyon, kıl dönmesi ve hormon bozukluklarına bağlı olarak gelişen tüylenmeye karşı da uzmanlar tarafından yaygın olarak kullanılıyor. 

Editör: TE Bilişim