Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
Foça ilçe başkanlığı ziyaretinde açıklamalarda bulunan AK PARTİ İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yönelik sert eleştirilerde bulunarak 'Maaşlı eleman' benzetmesine kimseyi yönlendirmediklerini ifade ederek karşılık verdi. Akay; “Aziz Kocaoğlu Hatay'da Katlı Otopark temel atma töreninde bir ifade kullanıyor. İzmir'de diyor, AK Parti muhalefet yapıyor. Paralı adam tutuyor. Bir durakta biniyor o parayla tutulan insanlar, ikinci durakta iniyor. Neymiş otobüslerde, duraklarda Büyükşehir Belediyesinin yaptığı hizmetlere muhalefet eden şeyler söylüyorlarmış. Şimdi burada İZSU ile ilgili problem varsa, vatandaş bunu sağda solda konuşuyorsa demek ki Aziz Kocaoğlu'nun bunu duyması gerekir. AK Parti ne kiralık adam tutar, bunları konuşturur, ne İzmir'de adam tutar otobüs duraklarında bunları konuşturur. Yapılan hizmetlerden insanlar memnunsa memnuniyetini, şikayetçiyse şikayetini ifade ederler. Bunu ne biz yönlendirebiliriz, ne bir başkası. Vatandaşın yerel yönetimlerden sıkıntısı var. Büyükşehirde ilçelerde sıkıntılar var. İstanbul'da Ankara'da kanunlar çok farklımı ki orada insanlar 60 yaş kartlarını kullanıyor. İzmir'de bu kartı iptal ediyorsun. Sonra Sayıştay bunu iptal etti diyorsun. Sayıştay seni muhayyer bıraktı. Sen 100 milyon TL zararı göze alamadığın için bunu iptal ettin. Şimdi tekrar Ankara Modeli diyor. Aslında söyledikleri gene yanlış. Doğru değil. İstanbul'daki kullanıyor, İzmir'dekine kullandırtmıyorsun kartı. Diyorsun ki hükümet iptal etti. Yalan.”
Katı Atık Bertaraf Bedelleri ve kanalizasyonla ilgi olarak İZSU ile problem yaşandığına ilişkin soru üzerine, Katı atık bertaraf bedelinin 4.25 tl'den itibaren uygulanabilecek şekilde belirlendiğini ama İzmir Foça'da 8.50 Tl. olarak uygulandığını, bunu yerel yönetimin belirlediğini belirten Akay “Geçen gün yağmurlu havada yaşlı bir teyzeyle karşılaştık. Bana Belediye Otobüsüne bindim damı akıyordu diye dert anlattı. Bir gemi ihalesini yapamadılar. 2014 seçimlerinden sonra bu şikayetleri ortadan kaldıracağız”dedi. İzmir ve Foça için önemli çalışmalara imza attıklarını hatırlatarak 2014 yerel seçimlerini başta gençler ve kadınlar olmak üzere tüm vatandaşların desteğiyle kazanacaklarını belirtti. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay CHPli İzmir Büyükşehir ve yerel belediyelerin bazı hizmetleri yapmalarına engel çıkardıklarını iddia etti. CHP'li belediyeleri yatırımlara engel olduğunu öne süren Akay, “Hizmet etmemize engel olan belediyeler sayesinde şimdiye kadar 480 bin konut yapan TOKİ'nin İzmir'e yaptığı konut sayısı çok cüzi miktarda kaldı. Fakat bölge milletvekilimiz Aydın Şengül'ün de ilgili komisyonda olması nedeniyle bu konuda daha fazla yatırım İzmir'e gelecektir” dedi.
Akay'a Foça ziyaretinde Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem, Dış İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, ve Foça Koordinatörü Hamdi Erdem eşlik etti.

Editör: TE Bilişim