Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
Türk Sağlık-Sen İzmir Şubesi Başkanı Ahmet Doğruyol ve sendika üyeleri son günlerde sağlık çalışanlarına yapılan şiddete karşı basın açıklamasında bulundu. Ahmet Doğruyol, yaptığı konuşmada, “Sağlık çalışanlarına yönelik uygulanan hakaret, küfür, şiddet ve tehdide maruz kalanlar özellikle hastane acillerinde ve 112 Acil Yardım İstasyonlarında çalışan personellerimiz iken bu günlerde bazı aile hekimlerimiz de şiddete uğramaktadırlar” dedi.
Alo 184 şikayet hattının sağlık çalışanlarını hiçbir şekilde korumadığını iddaa eden Doğruyol, şunları söyledi: “Bundan 10 yıl önce bir doktorun karşısına gelen vatandaş ceketini iliklerken, bugün küfürle, hakaretle doktorun karşısına geldiğini belirtti. Sendikanın yaptığı ankete göre sağlık çalışanlarının yüzde 82’si şiddete uğramıştır.” 
Bayraklı ilçesinde aile hekimliği yapan Dr. Erenden Acarlar, hasta yakını tarafından şiddete, hakarete, tehdide maruz kaldığını belirterek olayın yargıya taşındığı belirtti. Acarlar, son yıllarda en tepede bulunan makam sahiplerinin, sağlık personellerini vatandaşın emrinde, vatandaşın hizmetkarı, her ne sebeple olursa olsun vatandaş haklıdır görüntüsü vermesinin sağlıkta şiddeti körüklediğini söyledi.


Editör: TE Bilişim