Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
İki sağlık çalışanı yaklaşık 20 hasta yakını tarafından darp edilirken, tehditler üzerine 15 sağlık personeli de kendilerini yoğun bakım servisine kilitledi. Polis müdahalesiyle sonlandırılan olayın ardından sağlık çalışanları sağlıkta şiddeti protesto etti. 

Edinilen bilgiye göre, bir kavga sırasında yaralanan H.R. ve O.K. isimli hastalar akraba oldukları için aynı odada tedavi görmek istedi. Boş yatakların bulunmaması nedeniyle bunun mümkün olmayacağı söylenmesi üzerine yaralı kişiler ve yanlarındaki bir hasta yakını hemşire N.S. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine şahıslar N.S. hemşireyi ve araya giren sağlık personeli A.S.’yi darp etti. Sağlık çalışanlarının darp edilmesinin ardından toplanan yaklaşık 20 hasta yakını klinikte bulunan diğer personelleri de tehdit etti. Bunun üzerine beş hekim, dört hemşire, dört öğrenci ve iki sağlık personeli canlarını kurtarmak için yoğun bakım servisine sığındı. Hasta yakınları, polis müdahalesinin ardından emniyete götürüldü. Darp edilen ve iki saat boyunca yoğun bakım servisine sığınan sağlık çalışanları için de Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ege Üniversitesi Hastanesi İşyeri Temsilciliği ve TTB Asistan ve Genç Hekim Kolu Ege Tıp Fakültesi Asistanları tarafından hastane önünde basın açıklaması yapıldı, ardından hastane içinde alkışlarla sağlıkta şiddet protesto edildi. Sağlıkçıların eyleminde, klinikte çalışan sağlık personeline de çiçek takdim edildi.

“ACİL HASTAYA ORTOPEDİ KLİNİĞİNDE TEDAVİ”
Hastane önünde toplanan sağlık çalışanları, sağlıkta şiddetin son bulması için sloganlar atarken, konuyla ilgili açıklama yapan Türk Tabipler Birliği Asistan ve Genç Hekim Kolu Ege Tıp Fakültesi Asistanları’ndan Yiğit Türk, “İki çalışanımız ziyaretçi saati dışında hastanede bulunan ve hastaların yataklarında yattıkları belirlenen hasta yakınlarının uyarılmaları nedeni ile yaklaşık 20 kişilik grup tarafından tehdit edilip darp edilmişlerdir. Canlarını, kendilerini hasta odalarına kilitleyerek kurtarmışlardır. Özel güvenlik şirketi çalışanları olaylara seyirci kalmışlardır. Olay polis müdahalesi sonrası sona ermiş ve yargıya taşınmıştır. Bu hastanede can güvenliğimiz yoktur” dedi. SES Ege Üniversitesi Hastanesi İşyeri Temsilcisi Melika Sarıtepe ise personellerin şiddet ortamında yoğun bakım servisine sığınmak zorunda kaldıklarını belirterek acil servise gelen hastaya bile ortopedi kliniğinin ameliyathanesinde yapılabildiğini kaydetti.

Sağlık çalışanları, basın açıklamasının ardından hastane içerisine girerek alkışlarla sağlıkta şiddeti protesto etti. Eylemde ayrıca, olayın meydana geldiği klinikte çalışan sağlık çalışanlarına çiçek takdim edildi. Olayı yaşayan arkadaşlarının yanında olduğunu belirten bir sağlık çalışanı, olayı anlatırken gözyaşı döktü.
Editör: TE Bilişim