İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
Yeşildere ile Konak’ı birleştirecek Konak Tüneli’nde çalışmaların durdurulması yönünde dava açan TMMOB İzmir Şubesi, söz konusu bölgede bilirkişi incelemesi yapılırken tünel inşaatını protesto etti.

Tünel inşaatının, korunması gereken sit alanına zarar verdiğini ileri süren TMMOB üyesi yaklaşık 10 kişilik grup, ellerindeki döviz ve pankartlarla Konak Tüneli önünde eylem yaptı.

Varyant girişinde bulunan Konak Tüneli çıkışının önünde toplanan grup adına basın açıklamasını TMMOB İzmir Şube 2. Başkanı Barış Bayrak okudu.

Açıklamada, Konak Tüneli’nin şantiye alanının sit bölgesine zarar verdiği iddia edilerek, "Burası Kentsel Sit, Tarihi Sit, 2. ve 3. Derece Arkeolojik Sit ile 2. Derece Doğal Sit Alanı’dır.

Biz, projenin başından beri bu tünelin İzmir kentine hiçbir fayda sağlamadığını, ulaşım akslarında hiç bir oynamaya neden olmadığını ve gereksiz bir proje olduğunu söylüyoruz.

Ayrıca söz konusu proje, imar planları olmadan kaçak olarak başlamış, daha sonra imar planları eklenmiştir.

Biz de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulanan Nazım ve Uygulama İmar Planlarına ilişkin itirazlarımızı ve dava sürecini başlattık.

Kente hiçbir fayda sağlamayan Konak Tüneli projesine ilişkin davanın ve ondan sonraki süreçlerde de sonuna kadar takipçisi olacağız” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim