Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pazar günü YGS’ye girecek adaylara ulaşımda kolaylık sağlamak amacıyla otobüs, vapur ve metro seferlerinde düzenlemeye gitti. ESHOT Genel Müdürlüğü, sınav merkezlerinin yoğunlukta olduğu Buca, Bornova, İnönü Caddesi ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı bağlantılı hatları takviye edecek. Kent dışından gelenlerin ulaşımlarını daha rahat şekilde yapabilmeleri için ise Otogar bağlantılı seferler sıklaştırılacak. Metro bağlantılı besleme hatlarına tahsis edilen otobüs sayıları da artırılacak. Sınav bitişinin ardından ise sınav merkezlerinin bulunduğu bölgelerden kent merkezine yeterli sayıda otobüs takviyesi yapılacak.
İzmir Metrosu’nda ise sınavın başlangıç saatinin öncesi ve bitimini takip eden saatlerde sefer sıklıkları 5 dakika olarak düzenlendi. Pazar günü saat 08.00’den 19.30’a kadar olan süre içinde İzmir Metrosu’nda tren seferleri sıklaştırılmış olarak yapılacak.
Körfez ulaşımını sağlayan İZDENİZ A.Ş. ise aralı vapur seferlerini saat 07.15’ten itibaren başlatacak. Ayrıca uygulanacak Pazar tarifesinin yanı sıra Karşıyaka ve Bostanlı’dan Pasaport ve Alsancak yönüne ek seferler konulacak. İZBAN A.Ş. de oluşabilecek yoğunluğu göz önüne alarak takviye seferler koymak üzere tedbirlerini aldı.
Editör: TE Bilişim