Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak
Türkiye’nin doğaltaş ihracatında lider pazarı konumundaki Çin Halk Cumhuriyeti’ne daha fazla ihracat için kolları sıvayan Ege Maden İhracatçıları Birliği, 6-9 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na Türkiye’den 67 firma ile katılıyor.

Madencilik sektöründeki ruhsat krizinin çözülmesinden sonra Ximaen Fuarı’nda bayram coşkusu yaşanıyor. 

Türkiye Milli Katılım Organizasyonu Ege İhracatçı Birlikleri tarafından gerçekleştirilen Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda milli katılım organizasyonu dışında 60 civarında Türk doğaltaş firması bireysel katılımcı statüsünde Türk doğaltaşını sergiliyor, fuarda yabancı katılımcılar sıralamasında Türkiye birinci sırada yer alıyor.

Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin davetlisi olarak katılan Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Cantimur, küresel krize rağmen yatırımları durdurmayan ender
ülkelerden olan Çin'e doğaltaş satmak isteyen Türk doğaltaş ihracatçılarının 12 bin km.’lik mesafeyi kat edip fuara katılarak Türkiye’nin doğaltaşlarını pazarlamasının büyük takdiri hak ettiğini söyledi.

Dünya’nın ekonomik yapısına bakıldığında Avrupa’nın duraklama dönemine girdiğini Asya’nın ise büyüdüğünü anlatan Cantimur, “Gelecek Asya’da, Asya’da da en büyük gelişimi Çin gösteriyor. 11 trilyon dolar gayri safi milli hasılaya ulaşmış durumda.

Dış ticaret rakamlarında dünya lideri konumuna yükseldiler, yakın gelecekte gayri safi milli hasılada da ABD’yi geçmeleri bekleniyor.

Çin’e ihracatımızı arttırmak için her fuarda olmalıyız. Doğaltaş sektörümüz diğer sektörlere örnek olmalı” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim