Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu
Türk Telekom Kurumsal Müşteri Başkanı Mehmet Ali Karaca, Türkiye’yi bir uçtan bir uca fiber internet ağıyla buluşturduklarını belirterek, “Türkiye’ye, dünyanın çevresini dört kez dolaşacak kadar fiber döşedik. Hız, günümüzün en önemli iletişim mecrası olan interneti daha da değerli kılıyor. 2012 yılı başında 81 ilde fiber dönüşümü başlattık” dedi.
Türkiye’ye 7 yılda 13 milyar TL’yi bulan yatırım yaptıklarını belirten Karaca, Türk Telekom’un 2 milyar dolarlık marka değeriyle bağımsız marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance tarafından yapılan analizlerde de dört yıl üst üste Türkiye’nin en değerli markası seçildiğini söyledi.
Karaca, gerçekleştirdikleri yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi: “2012 sonu rakamlarına göre, 14.3 milyon sabit erişim hattı müşterimize ve yedi milyon geniş bant müşterimize 24 bini aşkın çalışanımızla hizmet veriyoruz. Sunduğumuz hizmetin kalitesini artırmak, sahip olduğumuz teknoloji ve altyapıyı geliştirmek için sürekli yatırım yapıyoruz. Özelleştirmeden bu yana geçen 7 yılda 13 milyar TL’yi aşkın yatırım konsolide yatırım gerçekleştirdik. Vizyonumuzu Türkiye’yi teknoloji ve altyapı açısından liderler arasına sokmak; ülkemizin her noktasına hizmet götürmek olarak belirledik. 2005 yılında kişi başına ortalama kullanım oranı 2.1 GB seviyelerindeyken bugün yaklaşık 14 kat artışla 29 GB’lara ulaştığını görüyoruz. 2005 yılında 30 Gbps olan yurtdışı çıkış kapasitemizi de yaklaşık 55 kat artırarak, 1640 Gbps’e ulaştırdık. Müşterilerimizin yüzde 73’ü limitsiz paketlerimizi kullanıyor.”
2013 yılı yatırım hedeflerinin 2.2 milyar olacağını açıklayan Mehmet Ali Karaca,dijital enerji ve iletişim hatlarını Türkiye’ye kaydırmak istediklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Fiber yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. 2012 yılı sonu itibariyle yıl sonu Türkiye’deki fiber optik kablo uzunlumuz 168 bin kilometreye ulaştı. Saatte yaklaşık 9 kilometre fiber döşediğimizi görüyoruz. Yaklaşık 1.9 milyon haneyi fiber kapsamına aldık. Bilişimin geleceğinin fiber internetle şekilleneceğine, dijital yaşam dönüşümünün tetikleyicisinin Türk Telekom’un fiber altyapısı olacağına inanıyoruz. Eski ve yeni yerleşim yeri ayrımı gözetmeden tüm Türkiye’nin altyapısını hızla yeniliyoruz.”
Türk Telekom Batı-1 Bölge Müdürü Yücel Yaşar da, İzmir’de toplam fiber altyapılarının 7 bin kilometreyi, İzmir, Aydın, Denizli, Manisa, Muğla, Manisa ve Uşak’ı da içine alan Batı-1 Bölge’de ise 19 bin kilometreyi aştığını söyledi.
Yaşar, İzmir’de 161 bini aşkın, Batı-1 Bölge’de de 250 bini aşkın konutu fiber kapsamına aldıklarını anlatarak, Türkiye’nin fiber dönüşümünü gerçekleştirdiklerini kaydetti ve değer odaklı mükemmel müşteri memnuniyeti odaklı çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim