Bugüne kadar 46 ülke gezen ve Türkiye'deki üç Rotary Bölge Federasyonunu İzmir, İstanbul ve Ankara'yı ziyaret için gelen Rassin'in ilk durağı İzmir oldu.

Uluslararası Rotary Başkanı Barry Rassin, insanlığa hizmet için çalışan Rotary'nin çalışmalarını yakından görmek üzere yaptığı Türkiye ziyaretinde ilk olarak İzmir'e geldi. İzmir ve çevresindeki Efes Antik Kenti'ni gezen Rassin, Rotary 2440. Bölge Federasyonuna bağlı kulüplerin yaptığı çalışmaları da yakından inceledi.

Buca'da Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile kadınlara meslek edindirmek için 10 yıldır hizmet veren Sürekli Eğitim Merkezi'ni gezen Rassin ardından Rotary'nin genç kuşaklarını temsil eden 11 Rotaract Kulübü'nün el birliği ile 4 yıldır her hafta çocukları bulundukları hastane ortamından çıkartarak motivasyonlarını sağlamak amacıyla sürdürdüğü eğlenceli aktiviteleri görmek üzere Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünü ziyaret etti.

Gençler Dokundukları Hayatlarla Topluma Rol Model oluyor

Rotary'nin Türkiye'de yapılan çalışmalarından çok etkilendiğini dile getiren Uluslararası Rotary Başkanı Barry Rassin, "Burada olmak yapılan çalışmaları yakından görmek benim için bir onurdur. Mesleki eğitim merkezinde kadınlara ailelerini geçindirmek için meslek edindirmek onların hayatlarında yeni başlangıçlar yapabilmek gerçekten çok ilham verici. Aynı zamanda gençlerimizin 4 yıldır her hafta hastaneye giderek çocukları mutlu etmeleri ve topluma rol model olmaları çok önemli. Orada çocuklarla birlikte olmak da benim için çok keyifliydi. Gençlikten çok umutluyum, çok güçlü olduğunu görüyorum, dokundukları hayatlarla Rotary'nin içine girdiklerine inanıyorum. Aynı zamanda dostlarımın burada yaptıklarından çok büyük onur duyuyorum." dedi.

Rotary'nin Dünya'daki çalışmalarını da anlatan Rassin, "Dünya'nın her ülkesinde muhteşem şeyler yapılıyor. Polio ile çocuk felcini bitirmek üzere çalışıyoruz. Dünya'nın her yerinde hastalıklarla mücadele için ciddi çabalar veriyoruz. Son 6 ayda 46 ülke gezdim ve bütün bu gittiğim ülkelerde en üst düzeydeki yetkililerle görüştüm. Bunların hepsi de Rotary ile partner olmaya çalıştılar. Çünkü Rotary Dünya'da hem kelime anlamıyla hem de yapyığı işlerle insanlara yardım eden bir kuruluş olarak kabul görüyor. Rotary Dünya'da muhteşem şeyler yapıyor." şeklinde konuştu.

Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu
Editör: TE Bilişim