Sezonun İlk Kruvaziyer Gemisi İzmir'e Geldi Sezonun İlk Kruvaziyer Gemisi İzmir'e Geldi
 İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’ne bağlı Bağyurdu mahallesindeki bir sağlık ocağında, doktor yemek saatindeyken yaşlı bir hasta, doktorun odasında beklemeye başladı. Doktor yemekten dönünce odasında hastayı görünce, bağırarak dışarı çıkmasını söyledi.

Doktor, yaşlı hastaya “Bir şeyim kaybolursa seni şikayet edeceğim” diye bağırdı. Yaşlı adamın, “Ara, her şeyini kontrol et, ondan sonra şikayet edersin” sözleri üzerine daha da sinirlenen doktor “Saygısız, sizden mi öğreneceğiz insanlığı biz? İnsan bir kusura bakma der, mahçup olur. Bütün cüzdanımı boşaltmışsındır belki, ne bileyim içeri girip oturacağını ben” diye bağırdı. Yaşlı hastanın, cüzdanını kontrol etmesini söylemesi üzerine ise doktor “Bir şeyim eksik olsun göreceğim, seni bulacağım ben, hiç merak etme…” dedi.
Olaya ilişkin bir vatandaş tarafından çekilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından, izleyenlerin doktoru eleştiren yorumlar bulundu ve doktora tepki gösterdi. Doktor hakkında henüz bir inceleme başlatılmadığı öğrenildi.

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde Aile hekiminin odasına girip beklediği için doktor tarafından bir bebek gibi azarlanan ve görüntülerin sosyal medyaya düşmesi ile büyük tepki çeken olayın mağduru 70 yaşındaki Erdoğan Gül, “Ben ona bayan olduğu için saygı gösterdim ama o benim yaşlılığıma saygı gösteremedi ve bana hakaret etti” dedi.
Kemalpaşa ilçesinin Bağyurdu mahallesinde ikamet eden 70 yaşındaki Erdoğan Gül, geçtiğimiz Cuma günü ilaçlarını yazdırmak için Bağyurdu Aile Sağlığı Merkezine gitti. Dışarıda bekleyen hemşirenin içeri girip beklemesini söylemesi üzerine Gül, kapısı açık olan doktorun odasına girip bekledi. Doktorun gelmesiyle neye uğradığını şaşıran Gül, bayan doktor tarafından azarlanıp ve hakaret edilmesi yetmezmiş gibi bir de hırsızlıkla suçlandı. Bir vatandaşın bu olayları cep telefonu ile kayıt altına alması ve sosyal medyada paylaşmasıyla büyük tepki çeken olay sonrası Gül, “Eğer karşımda bir bayan değil de erkek olsaydı bastonu geçirmiştim kafasına. Ben onun bayan olmasına saygı gösterdim ama o benim yaşlılığıma saygı göstermedi” dedi.

Erdoğan Gül'ün damadı Recep Turfan ise kayın pederinin hakkını savunacağını ve doktoru şikayet edeceğini söyledi. Yaşlı bir adama saygı gösterilmesi gerekildiğinin altını çizen Turfan, “Bir özürlü insan doktora çıktığı zaman özürlü insan olduğu zaman herkese saygımız sonsuz değil mi? Yaşlı olduğu zaman herkese saygımız sonsuz oradaki doktor bağırmakla, çağırmakla, hırsızlıkla o adamı ne hitapla hırsızlıkla suçluyor. Bunun için ne gerekiyorsa sağlık bakanlığına her tarafa ben başvuracağım. Çünkü bu adam emekli bir adam yaşlı özürlü bir insan kimseye bir şeyi yok” diyerek tepkisini dile getirdi.
Editör: TE Bilişim